MónTerrassa
Cs Terrassa vol ampliar l’educació viària per als patinets elèctrics
  • CA

El grup municipal de Ciutadans Terrassa (Cs Terrassa) presentarà una proposta al ple municipal del mes de maig per a millorar la convivència entre usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) -com patinets elèctrics– i vianants. La regidora del grup municipal, Isabel Martínez, ha denunciat que “son molts els accidents on hi ha hagut vehicles de mobilitat personal implicats” i que “es podrien haver evitat”.

El grup taronja a la ciutat vol que s’ampliïn els programes d’educació viària i que s’enceti una campanya informativa específica que posi èmfasi en aspectes com la velocitat màxima de circulació, la obligatorietat de portar cas o les zones per les quals es pot conduir. Martínez també ha anuncia que també vol que es realitzi un estudi per a relacionar els punts amb major accidentalitat, així com que s’actualitzi el Pla Local de Seguretat Viària.

“La mobilitat ha evolucionat en els anys recents i l’ús de vehicle de motor privat ha donat pas a un augment del transport públic, així com un gran auge en l’ús del vehicle de mobilitat personal”, ha exposat. I ha denunciat que “son molts els accidents on hi ha hagut vehicles de mobilitat personal implicats”. Aquesta alta accidentalitat, segons la regidora, “es podria haver evitat conscienciant al conjunt de la ciutadania sobre les normes bàsiques de circulació”.

Per altra banda, Martínez ha exposat “una proposta per a que el pagament i l’atorgament de subvencions a entitats de la ciutat es realitzin en el primer trimestre de l’any”, el que, d’aprovar-se, “milloraria la planificació i realització d’aquestes accions”.

Martínez també ha comparegut en roda de premsa per a presentar les altres cinc propostes que presentaran al ple municipal de maig: impulsar projectes d’inserció laboral entre els majors de 45 anys, establir una xarxa de refugis climàtics accessibles a menys de deu minuts a peu de qualsevol domicili, la total reobertura de les oficines d’atenció presencial de la seguretat social i el recolzament a la sol·licitud d’adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a maig 23, 2022 | 20:13
    Pere maig 23, 2022 | 20:13
    La millor forma de concienciar es a base de fortes multes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa