MónTerrassa
Cs reclama més dies de “bibliopunt” al Districte 7
  • CA

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), David Aguinaga, ha anunciat que la seva formació sol·licitarà “augmentar l’assiduïtat amb la qual el servei bibliotecari ‘bibliopunt’ ofereix els seus serveis en el Districte 7 de Terrassa”, en una Acord de Junta de Portaveus que es presentarà en el ple municipal d’aquest mes. Aguinaga ha exposat que el districte 7 és l’únic en el qual no existeix cap biblioteca pública i que aquest fet “suposa un perjudici en l’accés a l’educació en igualtat de condicions per als veïns d’aquests barris”. Aquesta manca, ha explicat el representant de Cs, “s’ha intentat pal·liar durant anys amb el servei bibliotecari “bibliopunt”, que depèn de la Biblioteca del Districte 3”. El servei s’oferia amb normalitat les tardes del dimarts i el divendres en la Plaça Ibèria però com a causa directa de les restriccions interposades per a contenir la Covid-19 el servei porta un any sense operar.

David Aguinaga lamenta que el servei, ja de per si insuficient, s’hagi hagut d’interrompre “per no poder garantir les mesures de seguretat necessàries per als usuaris”, la qual cosa causa “un greuge comparatiu entre els veïns d’aquest barri i els de la resta de la ciutat”. Per això ha anunciat que el Grup Municipal de Cs sol·licitarà, en el ple municipal d’abril, flexibilitzar els horaris i dies en què s’ofereix el recurs “bibliopunt” i la redacció d’un pla d’actuació perquè aquest servei no es vegi interromput i es puguin garantir les mesures de seguretat necessàries per als seus usuaris. 

Finalment, el regidor taronja ha exposat que “s’instarà els responsables de l’IES Egara a obrir la biblioteca de l’institut perquè els estudiants del Districte 7 hi puguin acudir” perquè “l’accés a la cultura ha de garantir-se a tots els districtes de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa