MónTerrassa
Cs i PSC demanen una reunió al president del CST per “retre comptes”

La regidora i alcaldable de Ciutadans Terrassa (Cs), Isabel Martínez, i la regidora i alcaldable del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Eva Candela, han demanat al president del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) que es reuneixi “immediatament” amb els grups municipals per a “retre comptes sobre la situació de les llistes d’espera”. Ambdós partits han qualificat la situació d’atenció sanitària a la ciutat d'”altament preocupant” i presentaran una proposta de resolució al Ple Municipal d’aquest mes.

Martínez ha considerat que “és sorprenent que el President del CST no hagi tingut la deferència de reunir-se amb els portaveus dels grups polítics municipals per fer balanç de la seva gestió” i ha demanat a l’alcalde que convoqui de manera immediata al President del CST i als portaveus polítics de l’Ajuntament “per a retre comptes sobre la situació de les llistes d’espera, quines solucions plantegen davant les saturacions a urgències, quina és la situació de la plantilla i la situació financera del CST”.

CST

Per la seva banda, Candela ha apuntat que “les llistes d’espera s’han incrementat un 20% en l’últim any” i “l’activitat del CST s’ha incrementat en relació a 2021 en un 8,1% per les intervencions quirúrgiques, un 1% per visites presencials, un 5.1% per proves complementàries i el sumatori de l’activitat presencial en un 9,8%”. També ha fet èmfasi en que el CST va “acumular un deute de 39.885.621,34€” a data de 31 de desembre de 2021.

Manifestació per una sanitat pública digne i de qualitat

Aquesta petició arriba després de la mobilització del passat dissabte 14 de gener per una sanitat pública digne i de qualitat a Terrassa. Les principals reivindicacions que es van reclamar en aquesta marxa van ser la solució al col·lapse que viu el servei d’urgències, les llargues llistes d’espera una inversió del 25% del pressupost en sanitat a l’atenció primària o millors condicions laborals pels treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa