MónTerrassa
Cs insta l’Ajuntament de Terrassa “a condemnar la dictadura cubana i faci costat al poble cubà”
  • CA

Els regidors del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa han comparegut per a anunciar les propostes que la seva formació política defensarà en el Ple Municipal ordinari del mes de juliol, entre les quals cal destacar un acord perquè el consistori insti el govern d’Espanya a condemnar la dictadura cubana i faci costat al poble cubà. En aquest sentit, els edils taronges han comparegut al costat d’Idalmis Menéndez, activista pels drets humans i secretària d’assumptes socials de l’Aliança Iberoamericana Europea contra el comunisme (AIECC).

Javier González, portaveu de Cs Terrassa, ha posat de manifest la necessitat de “no quedar-se impassible davant el que està passant avui dia a Cuba” i ha advocat perquè “els diferents grups amb representació a l’Ajuntament condemnin el que està passant al país”. González ha exposat que, “avui dia hi ha més de 400 desapareguts, persones que han perdut el contacte amb les seves famílies i amics”. Per part seva, David Aguinaga, regidor de Cs Terrassa, ha manifestat la “necessitat que els Ajuntaments, Parlaments Autonòmics, l’Estat i la Unió Europea tinguin una actitud molt més contundent en la condemna a la repressió i violència indiscriminada de les autoritats policials i militars del règim cubà contra la població civil”.

Idalmis Menéndez, activista pels drets humans i representant de l’Aliança Iberoamericana Europea contra el comunisme (AIECC) ha exposat que “a Catalunya i en tota Espanya els cubans estan alçant la veu”davant el que ha descrit com una “violació permanent i sistemàtica dels drets humans a Cuba i els crims de lesa humanitat que es produeixen contra els civils contraris al partit comunista”. Menéndez ha denunciat que “a Cuba es tortura i reprimeix físicament i psicològicament al dissident” mitjançant “seguiments, detencions arbitràries i desaparicions”. Per tot això, l’activista pels drets humans ha ressenyat la necessitat que “Europa es pronunciï i de veu als cubans” i ha agraït al Grup Municipal taronja que presenti aquesta moció en el Ple Municipal de Terrassa.

D’altra banda, Ciutadans proposarà, en el ple municipal del mes de juliol, crear unes jornades de debat destinades a joves de la ciutat perquè debatin els principals reptes als quals s’enfronten en el segle XXI, “entre els quals hem d’incloure l’accés universal a serveis com l’educació, la sanitat, l’accés a l’habitatge digne o el canvi climàtic”, ha exposat González. Finalment, Ciutadans proposarà incloure totes les llengües oficials en els SMS i correus electrònics que informin sobre la vacunació contra la COVID19 perquè “el castellà i l’aranès no es degradin a llengües estrangeres com ha passat fins ara”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa