MónTerrassa
Cs vol que l’Ajuntament “mostri el seu rebuig a les intimidacions a Canet”
  • CA

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Terrassa ha anunciat que portaran al Ple Municipal de Terrassa el bilingüisme a les aules de les escoles catalanes. Ho ha explicat David Aguinaga, regidor del partit taronja. El dirigent de Cs ha dit que “a la nostra Comunitat Autònoma, Catalunya, s’està negant als ciutadans el dret a rebre una educació en espanyol, com a llengua vehicular, malgrat que és la llengua materna de la majoria dels catalans”. El patit vol que el Ple Municipal “reclami a la Generalitat i al Govern d’Espanya el compliment de la resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que estableix l’obligatorietat d’impartir, almenys, el 25% de les classes en espanyol” i que l’Ajuntament “mostri el seu rebuig a la campanya d’assenyalament i intimidacions a Canet de Mar contra la família del col·legi el Turó del Drac que va sol·licitar el compliment d’aquesta sentència”.

El partit liberal ha remarcat que Ciutadans “sempre ha apostat per un model trilingüe en l’ensenyament a Catalunya, on el català i l’espanyol, juntament amb una tercera llengua, siguin vehiculars en sintonia amb els sistemes educatius de la resta d’Espanya i d’Europa” i ha denunciat “les nombroses subvencions que, des de les administracions públiques de Catalunya, s’han atorgat i s’atorguen a entitats i organitzacions com a Plataforma per la Llengua l’objectiu de la qual és la imposició de la llengua catalana en les diferents esferes públiques i quotidianes”.

D’altra banda, el partit taronja vol que l’Ajuntament “reforci l’actual campanya informativa sobre les condicions d’accés a les noves àrees de vianants, especialment a xarxes socials”, atès que “només un 50% del total del cens ha sol·licitat l’autorització que els acredita per a poder accedir amb un vehicle de motor”.

Aquestes dues mocions se sumen a les ja anunciades per Cs per a deixar sense efecte l’Impost d’Emissions de Diòxid de Carboni dels Vehicles de Tracció Mecànica meritats en els exercicis 2020 i 2021 i, d’altra banda, una moció per a sol·licitar l’ampliació del projecte ‘Treball als Barris’ a altres barris de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa