MónTerrassa
Crit d’alerta de PSUC ViU per la “pèrdua” de seguretat als barris de Terrassa
  • CA

Des del PSUC Viu creuen que el canvi d’horari dels Plens de l’Ajuntament de Terrassa, que passen a fer-se divendres al matí, “perjudica la participació de la ciutadania i de les entitats”. En aquest sentit, subratllen que és “un pas enrere que ens allunya de la democràcia participativa”. Per aquest motiu, han demanat als grups municipals que es repensin aquesta qüestió i es trobin fórmules i horaris per a facilitar-ne la participació. I donen com a alternativa, avançar l’horari en què es realitzava en l’anterior mandat passant els dijous de les 18h a les 16h.

D’altra banda, l’agrupació local es posiciona contra l’amenaça de tall de subministraments d’usuaris que aquest estiu ha realitzat Endesa a tots els ajuntaments catalans. “Veiem positivament la reunió del món municipal promoguda des de Terrassa per encarar la qüestió. Tot i així, pensem que l’Ajuntament no hauria de treure el protagonisme de la ciutadania i dels moviments socials”. Per això, animen a l’Ajuntament a tractar conjuntament amb les entitats de la ciutat (FAVT, PAH, Colectivo Sin Vivienda, sindicats, entitats del tercer sector…) la problemàtica. “Pensem que l’arrel del problema és la privatització fa algunes dècades del sector energètic al nostre país” i per això “proposem per tant que l’Ajuntament de Terrassa demani a la Generalitat i l’Estat que treballin per la nacionalització d’Endesa”.

Finalment, fan un crit d’alerta per “la pèrdua de seguretat ciutadana provocada per la falta d’inversió als nostres barris i la deixadesa de les administracions per combatre l’atur, la precarietat i la pobresa que patim”. PSUC Viu demana a l’Ajuntament de Terrassa que “prioritzi la millora i l’ampliació de recursos i serveis als barris de la nostra ciutat, especialment en aquelles zones on els darrers anys han patit degradació i són molt necessàries actuacions valentes (urbanístiques (millora i rehabilitació de l’espai públic, adequació habitatges), educatives (millora escola pública, combatre segregació i reduir ràtios), cultura als barris, ajuts i serveis socials, industrialització i promoció econòmica i d’ocupació, comerços dels barris, civisme, neteja, policia de proximitat…)”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa