Els ullastrellencs decideixen si volen canviar les dates de la Festa Major o no | Aj. Ullastrell

!--akiadsense-->

El proper dilluns i fins al dia 16 de setembre, els ullastrellencs decidiran si volen canviar les dates de la Festa Major d’Ullastrell o no. L’Ajuntament ha endegat una consulta popular per tal que els veïns es poguin pronunciar sobre la idoneïtat de les actuals dates (del 13 al 16 d’agost), ja que es tracta “d’un debat latent”.

El govern afirma que “en ser una qüestió complicada i que suscita emocions i arguments de tot tipus a favor i en contra estem segurs que la millor manera és que tots els veïns i veïnes hi diguin la seva”. D’aquesta manera, els ullastrellencs estan cridats aquesta setmana a les urnes.

Hi podran votar tots els majors de 16 anys empadronats a Ullastrell a data de 8 de setembre. La seu de la votació serà les oficines municipals (C/ Serra 17) en horari de 9 a 14h de dilluns a divendres i dimarts i dimecres de 17 a 20h. S’haurà de presentar el document d’identitat, passaport o carnet de conduir. L’urna estarà custodiada per funcionaris i el secretari interventor donarà fe de la netedat del procés. El divendres 16 de setembre a les 14h s’obrirà l’urna i es farà l’escrutini de forma pública.

Després de rebre diverses opinions i amb la voluntat de clarificar el màxim l’objecte de la pregunta, el govern ha decidit que aquesta versarà de la següent manera: “Està vostè d’acord a canviar la festa major de data?” Es podrà respondre Sí o No. En cas afirmatiu es proposarà una segona pregunta que indicarà , en cas de victòria del “Sí”, quins són els dies més òptims per a buscar una nova data. En aquesta segona part de la pregunta hi haurà 3 opcions: a) Finals de Juliol b) Principis d’Agost c) Principis de setembre.