MónTerrassa
El Constitucional denega el vot delegat del diputat Lluís Puig
  • CA

El Tribunal Constitucional (TC) ha notificat al Parlament l’anul·lació de la delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig, segons ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies. El TC ha pres la decisió en resposta a un recurs presentat pel líder dels partits de l’oposició, el socialista Salvador Illa.

La decisió de l’alt tribunal va arribar dilluns de la setmana passada però la cambra catalana no ha rebut la notificació oficial fins avui. Per això, en l’última Mesa es va decidir mantenir la delegació de vot al diputat de Junts exiliat a Brussel·les per al ple de la setmana passada a l’espera de la notificació del TC.

Tanmateix, la Mesa del Parlament ha acordat, amb el rebuig del PSC, mantenir vigent la delegació de vot de Lluís Puig (JxCat) “a tots els efectes”, malgrat la notificació del Tribunal Constitucional. L’òrgan es tornarà a reunir aquest dimarts a la tarda per valorar com ho aplica. Dimecres comença el ple a la cambra. Segons fonts parlamentàries, el lletrat ha fet un advertiment de la legalitat sobre mantenir a Puig la delegació de vot.

PSC i Comuns sobre el vot de Lluís Puig

Amb aquesta notificació, el TC anul·la l’acord del 25 de març de l’any passat que admetia la sol·licitud de Puig per delegar el seu vot. També anul·la l’acord de la Mesa de l’endemà que confirmava la delegació de vot. Segons el tribunal, els dos acords van vulnerar el dret del PSC i altres diputats a exercir funcions representatives i dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants.

Els comuns han demanat que el Parlament faci el que sigui “viable” i “possible” en el cas del diputat de Junts Lluís Puig. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha assegurat que respectaran la decisió que adopti la Mesa del Parlament, però no volen que es repeteixi el “sainet” del cas del diputat de la CUP, Pau Juvillà. “No entrem en fer veure que fem allò que no fem”, ha advertit Cid.

Per la seva banda, la portaveu socialista Alícia Romero ha manifestat que “veurem quina resposta dona el Govern a la iniciativa i acabarem de decidir”. El PSC, a l’espera de la notificació del TC al Parlament sobre la delegació de vot de Lluís Puig, manté que no hi ha cap requisit del Reglament que Puig compleixi, “i és el que estrictament estableixen els tribunals”. “Les sentències s’han de complir, i és molt clara al respecte”, ha continuat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa