MónTerrassa
El Consell Comarcal limita la celebració de reunions i actes públics
  • CA

El Consell Comarcal ha actualitzat els seus protocols d’actuació per millorar la coordinació i actuacions de les diferents àrees de la institució i per a preparar les mesures necessàries en les accions amb col·lectius de risc. Aquest dimarts s’han reunit els representants de l’empresa i el Comitè de Salut Laboral i s’han acordat diferents mesures preventives concretes en funció del lloc de treball un cop avaluats els riscos laborals pels treballadors i treballadores.

Les mesures, que en aquest moment són preventives, s’aniran actualitzant amb el pas de les hores i els dies, en funció de l’evolució de la situació de la mà del Comitè de Personal. També s’està establint el protocol d’actuació en cas que s’hagi de fer front a una situació d’emergència en cas d’agreujament de la situació actual o per complir les directius establertes pels serveis d’emergències i els governs català i espanyol.

Les mesures que s’han acordat no afecten al funcionament diari del Consell Comarcal però sí que limiten la celebració de reunions i actes públics. A cada Àrea i servei es valorarà la reprogramació i posposició de reunions, formacions, fires, jornades i altres accions grupals. Així mateix es recomana al personal de la institució limitar i valorar la participació a actes externs i a reunions grupals. Des del Consell es vol transmetre un missatge de tranquil·litat al personal de la institució i la voluntat de prendre les mesures necessàries per la protecció i la prevenció del mateix. Val a dir que algunes de les persones treballadores del Consell Comarcal presten serveis a entorns d’assistència medicosanitària, sociosanitària, residencial i ocupacional. En aquests casos es treballa en protocols concrets de prevenció junt també a les empreses concessionàries si s’escau.

Mesures per als treballadors

A banda de la limitació i ajornament de reunions i actes públics es confirma l’ajornament de viatges laborals tot seguint les recomanacions indicades per les autoritats sanitàries, tant a Catalunya com Espanya i l’estranger. També la reprogramació d’activitats formatives i/o informatives, incloent les reunions de treball que suposin la reunió de diferents persones tant a les instal·lacions del Consell Comarcal com les que aquest organitzi fora del recinte. En aquest sentit es vol fomentar l’ús de les tecnologies telemàtiques en les relacions laborals (correu electrònic, videoconferència…) i evitar els desplaçaments innecessaris. Quan la situació ho requereixi s’articularan mesures de flexibilitat, com ara el teletreball o e-treball, en els casos en què sigui possible i ho permeti l’activitat, pactant les condicions de les mesures amb el Comitè de personal.

Algunes persones que presten serveis d’atenció a entorns d’assistència medicosanitària, sociosanitària, residencial i ocupacional (tals com serveis residencials assistits de gent gran, discapacitat i salut mental), han de prendre mesures especials de prevenció. S’establiran mesures concretes de prevenció per al personal de Serveis Socials i dels Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència així com del personal d’atenció a la dependència i del Servei d’Atenció Domiciliària. Quan sigui necessari s’aplicarà el protocol de serveis d’usuaris essencials en el que es determina quins són els usuaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa