MónTerrassa
Els Comuns superen divisions internes i es refan en una única candidatura
  • CA

El món dels Comuns de Terrassa supera les divisions internes i es refà en una única candidatura de cara a les eleccions municipals de maig del 2023. L’objectiu és tornar a tenir representació a la sala de plens del Raval de Montserrat. Els Comuns van passar de tenir la seva màxima representació, sis regidors, a 0 en les eleccions de 2019. La divisió interna i la presentació de dues grans candidatures diferents va repartir els vots i les dues es van quedar a tocar de tenir representació.

Jornada dels Comuns a la Masia Freixa/Cristóbal Castro

Ara, i malgrat les diferències, sembla que han après d’aquells errors i van tots a una. I si mantenen la confiança tradicional de la ciutadania des dels primers comicis de la democràcia, gairebé està garantida la seva presència a l’Ajuntament. I si aixó passa, els números que es feien fins ara sobre el repartiment de regidors el maig de 2023 pot patir un gran trasvals.

Presentació de la candidatura unitària/ Cristóbal Castro

Les favorites el 2023

Tres són les formacions favorites que veuen la possibilitat de guanyar, Tot per Terrasa (TxT) de l’alcalde Jordi Ballart, i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que ara lidera la jove Ona Martínez; i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC, que té com a cap de cartell Eva Candela.

Les altres incògnites són: desapareixerà Ciutadans (Cs)?; VOX i PP es quedaran amb els vots del partit taronja i entraran a la sala de plens (la ultradreta s’estrenaria i els populars tornarien a disposar de cadira)?; quin seran els resultats de Junts per Terrassa, que passarà per unes primàries internes, mantindran els dos regidors actuals?; i, la CUP assolirà un altre cop representació municipal? Ja falta poc més d’un any per aclarir les incògnites.

La candidatura unitària suma els mateixos socis que el 2015 van aconseguir sis regidors: Terrassa en Comú, Esquerra Unida i Alternativa, Iniciativa (Ara Esquerra Verda) i Podem. Després del desastre de les eleccions de 2019 totes les formacions es van prendre un període llarg de reflexió. Després ja es van posar en marxa les reunions a quatre bandes, que van acabar en un acord i en un adéu als vells enfrontaments, si més no de cara als comicis del 2023. Separats tenien poc a rascar.

Jaume Asens// Cristóbal Castro

Presentació pública de la candidatura a la Masia Freixa

Aquesta tarda-vespre de divendres s’ha celebrat l’acte “2023 a Terrassa caminem en comú“, a l’era de la Masia Freixa, on s’ha fet pública la presentació pública de la candidatura única d’En Comú Podem a Terrassa, que es defineix com “un projecte fort, que ha sabut superar el passat i que mira cap al futur amb optimisme i moltes ganes de treballar per a la ciutat”. “Perquè volem la Terrassa que avança i no la Terrassa continuista i grisa. Que lideri els reptes territorials, que sàpiga generar un projecte de futur per la tercera ciutat de Catalunya.”


A l’acte hi han participarat Jéssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya i co-coordinadora de Catalunya en Comú, Jaume Asens, president d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común, els diputats al Parlament, David Cid, Lucas Ferro i Susanna Segovia així com la co-coordinadora de Catalunya en Comú, Candela López, les responsable d’Organització de CatComú i de Podem, Agnès Petit i María Pozuelo, i dos integrants del grup motor de Terrassa, Iván Martos i Rut Martínez.

“A Terrassa hem sumat per transformar, i avui presentem el resultat: Terrassaen Comú Podem”, deia Albiach, “un projecte fort i esperançador al servei de la ciutat”. Asens ha reblat que la capital del Vallès Occidental representa la Catalunya “diversa i mestissa… Gent senzilla i treballadora”. Petit ha posat la vista en les municipals i ha mostrat el seu convenciment que la formació tornarà a tenir representació a l’Ajuntament”.

Jéssica Albiach/ Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa