MónTerrassa
Els comuns, “atònits” per l’anunci del 30% d’habitatge públic a Terrassa
  • CA

Terrassa en Comú considera que el govern municipal ha fet el “ridícul” en l’anunci de la reserva del 30% d’habitatge de nova construcció a protecció oficial per, poc després, matisar-lo. “Assistim atònites a una de les més sonades propostes maquillatge que s’han vist en els últims temps i que ha deixat en evidència els dos partits que conformen l’actual govern, TxT i ERC”.

L’agrupació municipal -actualment sense representació a l’Ajuntament- ressalta en un comunicat les discrepàncies entre els dos socis de govern. “El desacord és tan grotesc com que la part del govern d’ERC anuncia amb bombo i plateret l’aprovació de la mesura del 30%, quan és només fum, perquè no s’atreveixen a fer l’aprovació inicial de la modificació puntual i haver de suspendre llicències, mentre l’alcalde Jordi Ballart manté silenci absolut sobre una mesura que ERC qualifica de: ‘la decisió urbanística
més important en matèria d’accés a l’habitatge de la història de Terrassa'”.

Els comuns consideren que l’alcalde Jordi Ballart ha cedit “a les pressions del lobbie immobiliari i les empreses constructores, trencant l’acord amb el seu soci de govern i deixant en el més absolut descrèdit al regidor d’urbanisme i fent una proposta absurda com és la creació d’una comissió publicoprivada per treballar una proposta de consens. Un exemple clar que l’actual govern no ha suposat cap canvi i que segueix cedint i governant en benefici dels poder fàctics de la ciutat, com s’ha fet durant els últims 40 anys, i en detriment dels drets de la majoria”.

Terrassa, per sota del 2% d’habitatge social

Des de Terrassa en Comú Podem defensen l’aprovació i aplicació de manera urgent de la mesura del 30% d’habitatges protegits seguint l’exemple de Barcelona. Aquest serà un dels seus punts prioritaris dins del programa electoral a les eleccions del 2023. I és que recorden que la mesura del 30%, “és imprescindible per incrementar el % d’habitatges dedicat a polítiques socials, tal com marca la llei pel dret a l’habitatge del 2007, que obliga a tenir un 15% en l’any 2027, mentre actualment a Terrassa està per sota del 2%”.

Els comuns lamenten que s’acabarà el mandat de TxT i ERC i a Terrassa “acabarem amb 0 ampliació del parc públic d’habitatges de lloguer; sense cap habitatge públic promogut per l’Ajuntament iniciat a la ciutat i sense cap compra per tanteig i retracte que permeti ampliar el parc públic”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa