MónTerrassa
Ada Colau: “El PSOE ha cedit a les multinacionals i als grans lobbies
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat la protagonista de la festa de presetació de la candidatura de Terrassa en Comú a les eleccions municipals que se celebraran el 26 de maig. Una proposta encapçalada per Xavier Matilla.

L’acte ha començat amb la presentació de l’activista Yésika Caro: “Ens reafirmem, encara més, després del camí recorregut en què és més necessari que mai fer política i municipalisme des del feminisme, des de l’ecologia, des de la justícia, des de la defensa dels drets, des de l’equilibri i en favor de la igualtat social”.

Les primeres paraules de Colau han estat per donar les gràcies als assistents, “jo no seria alcaldessa sense vosaltres. Sense vosaltres no hauria estat possible. Venir a Terrassa és molt especial per mi. Un camí comú de lluita ens agermana. Una ciutat valenta, amb gent valenta i que encara ho ha de ser més”.

“Avui la valentia és feminitzar la política, aixecar la mirada i veure què està passant al món. Així com trobar grans consensos de país i fer grans aliances que posin la ciutadania al centre”. Pel que fa als Ajuntaments, ha recordat que si “permeten que hi hagi bloqueig de la Generalitat en les polítiques socials haurem de ser els ajuntaments els qui haurem d’atendre les necessitats bàsiques. No podem desatendre la gent comuna, aquella a la que representem”.

Pel que fa al govern central ha manifestat que “hem vist al PSOE desorientat, cedint a les multinacionals, als grans lobbies. Un PSOE que ha preferit aliar-se amb una força de dretes com Ciutadans. No només a nivell nacional, el PSOE s’ha aliat amb la dreta a les polítiques del dia a dia”. Per la seva banda, les forces del canvi “han estirat del PSOE per poder dur a terme polítiques socials”. Ha volgut emfatitzar la importància d’alguna de les mesures portades a terme a Terrassa: “Sou un referent per a totes, heu remunicipalitzat l’aigua. La Taula de l’Aigua ho ha fet possible des de fora, Terrassa en Comú des de dins l’Ajuntament. Des de Barcelona volem fer com Terrassa dient que amb els béns comuns no es fa negoci i per això necessitem que les candidatures del canvi guanyin les alcaldies”.

L’alcaldessa ha presentat a Xavi Matilla com “un home honest, treballador, amb capacitat de la mirada llarga que es necessita. Una persona que no ha de demostrar res, la persona que Terrassa necessita com a alcaldable. Un home que serà capaç de liderar el canvi que Terrassa ha de fer. El futur per a Terrassa és Xavi Matilla”.

“Aquest és un acte de presentació d’un candidat, però el que jo crec que en el fons ens reuneix avui aquí és un convenciment el convenciment que Terrassa necessita un canvi polític al seu Ajuntament. Que Terrassa necessita un canvi per sortir de la paràlisi en què es troba actualment, que necessita un canvi per superar el desànim en el qual ens han abocat 40 anys de PSC, i especialment els últims 4 anys” ha explicat Matilla.

Les frases

“Jo no seria alcaldessa sense vosaltres. Junts i juntes tornarem a guanyar les eleccions.”

“Som moltes les candidatures del canvi, però venir a terrassa és molt especial. Un camí de lluita juntes”

“Moltes gràcies terrassa sense vosaltres no hagués estat possible.”

“Forces del canvi han estirat al partit socialista per dur a terme polítiques socials. Calia un govern del canvi impulsat per la ciutadania per aprovar per exemple el 30%”.

“Avui la valentia és feminitzar la política. Necessitem valentia per aixecar la mirada i veure què està passant al món.”

“Si permeten que hagi bloqueig de la Generalitat en les polítiques socials haurem de ser els Ajuntaments els qui haurem d’tendre les necessitats bàsiques. No poden desatendre la gent comuna.”

“Cedint a les multinacionals, als grans lobbies. Un psoe que ha preferit aliar-se amb una força de dretes com Ciutadans. No és només a nivell nacional on PSOE s’ha aliat amb la dreta, és a les polítiques del dia a dia.”

“Avui sou un referent per totes, heu remunicipalitzat l’aigua. Des de Barcelona volem fer com Terrassa. Dir que amb els béns comuns no es fa negoci.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa