MónTerrassa
El CMIAT reivindica els drets dels infants i els joves de Terrassa
  • CA

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència (CMIAT) ha celebrat aquest matí el Plenari d’inici de curs 2021-2022 a l’Auditori Municipal de Terrassa, on 140 infants i joves de Terrassa han recordat i reivindicat els seus drets. La celebració del plenari d’enguany s’ha fet coincidir amb el Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI) per unir-se d’aquesta manera a la commemoració d’aquesta diada, instaurada per Nacions Unides el 1959 amb l’aprovació de la Declaració dels drets de l’Infant. Hi han participat la regidora d’Infància i Adolescència a l’Ajuntament de Terrassa, Ona Martínez -qui ha presidit l’acte-, i la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana.

Durant l’acte s’han exposat les temàtiques que més preocupen als infants i joves de la ciutat. Les propostes més importants han girat entorn el medi ambient de la ciutat, el canvi climàtic, el racisme, el respecte i la no violència, i també han demanar estar més informats sobre els seus drets. En aquesta línia, durant l’acte s’ha estrenat el videoclip del rap “No tenim un planeta de recanvi”, amb la participació dels amics i amigues del CMIAT i el raper terrassenc Mohi Lee, a partir dels treball fet als districtes 3 i 7 durant el curs passat. També s’ha estrenat el curtmetratge “Davant el racisme, no callis!” elaborat en el marc del treball que es va fer el curs passat al Districte 6 al voltant d’aquest tema.

En acabar el plenari, la regidora Martínez ha expressat la seva més gran admiració pels 140 joves que han participat en el Plenari, afirmant que “són present, futur, i un orgull”.

Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència

El CMIAT és un òrgan participatiu integrat per infants i adolescents entre 10 i 14 anys, estudiants de 5è i 6è de primària i de 1er i 2on d’ESO, que provenen principalment del 80% dels centres educatius de la ciutat i dels centres de lleure, i que s’han presentat voluntàriament per formar-ne part. L’òrgan compta actualment amb uns 140 amics i amigues del Consell, que es reuneixen mensualment agrupats per districtes. A més, tres cops durant el curs es reuneix el Plenari del Consell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa