MónTerrassa
Cs Terrassa demana incorporar el pagament amb Bizum als tràmits municipals
  • CA

El grup municipal Ciutadans Terrassa (Cs Terrassa) ha presentat una proposta d’Acord de Junta de Portaveus per permetre el pagament amb Bizum als tràmits municipals. El grup vol que s’incorpori com a mètode de pagament per a la liquidació de tributs, sancions o qualsevol altra transacció econòmica cap a l’Ajuntament i els seus ens dependents amb l’objectiu de facilitar aquestes gestions i evitar despeses innecessàries als ciutadans.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Una de les obligacions de l’Administració Pública és oferir als ciutadans uns serveis públics de qualitat, eficients i adaptats a les seves necessitats. En el cas de l’Ajuntament de Terrassa, com a administració més propera als ciutadans, és imprescindible que aquests serveis s’adaptin ràpidament a les noves eines tecnològiques que van sorgint i que es generalitzen a la societat.

Això és especialment important quan es tracta de la liquidació de tributs, sancions i tota mena de pagaments dels ciutadans a l’administració, ja que és la font principal de recursos que finança els serveis públics. L’Ajuntament, en aquest cas, ha de treballar sempre amb l’objectiu de facilitar les gestions als ciutadans (contribuents), evitar despeses innecessàries i garantir la màxima seguretat en els pagaments a l’administració.

En aquest sentit, el pagament per mitjans telemàtics està creixent per l’ús cada cop més intensiu i simple de la tecnologia i per l’increment de la imposició de comissions per operacions a les oficines bancàries per part de les entitats financeres.

L’ús d’aquesta tecnologia, encara que s’ha accelerat amb la pandèmia, no és puntual o conjuntural, sinó que la previsió és que segueixi augmentant fins a convertir-se en la forma habitual de pagament a la societat.

Entre aquests mètodes, un dels que s’està estenent més és el de l’aplicació Bizum, una plataforma de pagament impulsada per diferents entitats financeres espanyoles i que està obtenint un èxit generalitzat per la facilitat i comoditat d’ús, la gratuïtat del servei, la seguretat que ofereix a l’usuari i la seva immediatesa.

Les alternatives actualment disponibles de pagament són per internet, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa, per domiciliació bancària (amb els costos de comissions i despeses de manteniment annexos), als caixers automàtics de les entitats BBVA i Banc Sabadell (que cada vegada escassegen més a Terrassa), per telèfon al servei 010 (amb menor seguretat en el tractament de dades) oa l’oficina d’Atenció Ciutadana de la Plaça Didó i als districtes 2, 3, 4, 5, 6 i 7 (havent de sol·licitar cita prèvia i amb el perjudici que suposa el desplaçament, les cues i la no immediatesa).

De manera progressiva, diferents administracions públiques de tot Espanya estan introduint aquests mètodes de pagament com a alternatius per facilitar les gestions, en alguns casos ja s’admet de manera efectiva i en altres s’han aprovat plans per implementar-los.

Per tot això, proposem que tant l’Ajuntament com els seus ens dependents procedeixin a la incorporació com a mètode de pagament de l’aplicació Bizum, o una aplicació equivalent que no comporti costos per a l’usuari i ofereixi la mateixa comoditat, rapidesa i seguretat per a la liquidació de tributs, sancions i qualsevol pagament que es faci cap a ladministració local.

ACORDS

PRIMER.- Instar el Govern Municipal a estudiar la incorporació de l’aplicació Bizum, o una aplicació equivalent sense costos i que ofereixi la mateixa comoditat, immediatesa i seguretat a l’usuari, com a mètode de pagament per a la liquidació de tributs, sancions o qualsevol altra transacció econòmica cap a l’Ajuntament i els seus ens dependents amb l’objectiu de facilitar aquestes gestions i evitar despeses innecessàries als ciutadans.

SEGON.- Traslladar a la Comissió de Serveis Generals les conclusions de l’estudi abans de sis mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa