MónTerrassa
Cs Terrassa demana l’ús de Bizum a l’Ajuntament
  • CA

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa registrarà una proposta per a presentar al Ple Municipal Ordinari del mes de febrer en la que es demanarà que els pagaments de tributs, taxes i sancions municipals puguin efectuar-se mitjançant Bizum. L’objectiu de la proposta és que els contribuents “puguin comptar amb una opció senzilla de pagament de tributs que els faci la vida més fàcil i, a més, sigui un mitjà de pagament sense cap cost associat”, ha sentenciat el portaveu del grup municipal de Cs Javier González.

Segons ha explicat el portaveu al consistori egarenc, “l’Ajuntament de Terrassa ha de facilitar les gestions als ciutadans” per això ha especificat que “els serveis municipals han d’adaptar-se com més aviat millor al segle XXI”, i ha posat d’exemple “les noves eines que van sorgint i que tenen un ús generalitzat en el conjunt de la societat com és en aquest cas el pagament mitjançant BIZUM, o equivalents”.

El portaveu ha explicat que es tracta d’afegir aquesta forma de pagament a les ja existents, al mateix temps que ha argumentat que “la incorporació dels mitjans telemàtics ofereix als contribuents majors facilitats per al compliment de les seves obligacions fiscals amb seguretat i estalvi de temps i diners”. El líder de Cs també ha recordat que el seu partit “sempre ha apostat per eliminar la burocràcia en l’administració i aquest és un bon exemple d’això”.

Què és Bizum?

Bizum és una eina gratuïta que serveix per fer una transferència de diners a través del mòbil entre particulars. Per moure els diners tan sols es necessita el número de telèfon de l’altra persona, sense la necessitat de demanar cap codi IBAN, ja que les comptes bancàries estan vinculades al telèfon mòbil de cada particular. Així doncs, per enviar els diners només s’ha d’entrar a l’aplicació mòbil, indicar la quantitat que es vol enviar i a quin contacte de l’agenda serà el destinatari, i els diners arribaran a l’instant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa