MónTerrassa
Ciutadans demana més àrees exprés als eixos comercials de Terrassa
  • CA

El grup municipal Ciutadans Terrassa (Cs) ha demanat més àrees d’aparcament exprés als eixos comercials de Terrassa per potenciar el petit comerç. La portaveu i alcaldable de Ciutadans (CS) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, va fer pública en el dia d’ahir aquesta petició que presentarà com a proposta al Ple Municipal de Febrer. Concretament ha demanat “establir, juntament amb les entitats de comerç i veïnals de la ciutat, un pla d’implementació d’Àrea Exprés que contempli la totalitat de Terrassa”.

Martínez ha denunciat que actualment “estacionar als diferents eixos comercials de la ciutat és complicat” i aquesta circumstància “dificulta l’activitat comercial del petit comerç de Terrassa”. Considera que, a més a més, més àrees exprés també facilitarien la mobilitat entre barris, per tal que “els eixos comercials dels barris tornin a ser eixos comercials de tota la ciutat”. La regidora exigeix que aquesta implementació es faci abans de l’abril d’enguany.

Les àrees exprés faciliten les compres i gestions als comerços

L’objectiu d’aquestes àrees exprés, que son gratuïtes, és facilitar l’estacionament de rotació i de curta durada per realitzar gestions als comerços, compres i entregues de missatgeria, “assegurant un moviment continuat que disminueixi la pressió d’aparcament, evitant estacionaments incívics a passos de vianants o voreres, i evitant vehicles estacionats durant moltes hores o inclús durant dies”.

A més a més, les àrees exprés “barregen zones de càrrega i descàrrega i la zones blaves, amb la diferència que són accessible a tots els vehicles sense fer cap mena de pagament”. En el cas que no es compleixi el temps màxim d’estacionament, la sanció econòmica és de 80 euros

El plànol amb els punts d’aparcament d’àrea exprés es pot consultar en aquest enllaç.

Més àrees exprés abans de l’abril de 2023

Finalment, la regidora del partit taronja ha demanat que “aquesta implementació es finalitzi abans de l’abril de 2023″ i “es compti amb les entitats de comerç i veïnals afectades”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa