MónTerrassa
Ciutadans aplaudeix la iniciativa de Prodis de reformar el Vapor Cortès
La diputada Blanca Navarro amb la candidata Isabel Martínez
La diputada Blanca Navarro amb la candidata Isabel Martínez | Ciutadans

!--akiadsense-->

La diputada, Blanca Navarro, ha assegurat que “Ciutadans manté el seu compromís ferm amb les polítiques de suport a les capacitats diverses i a la discapacitat” en el programa electoral, i ha reivindicat “la creació d’una comissió parlamentària específica per a treballar en àmbits relacionats amb la discapacitat”. Navarro, que ha visitat aquest dijous les obres de transformació de l’antic vapor Cortès de Terrassa, on s’instal·larà un espai obert a la ciutat de la fundació local Prodis, ha lamentat que la resta de grups parlamentaris no donessin suport a la proposta de la formació taronja per a posar en marxa aquesta comissió, però ha assenyalat que “continuarem treballant en aquesta línia perquè hi ha molts aspectes en els quals s’ha de donar suport a aquest col·lectiu i a les seves famílies des del Parlament”.

En la seva visita a Terrassa, la diputada ha estat acompanyada per la candidata local i número 10 per Barcelona, Isabel Martínez, que ha aplaudit la iniciativa de Prodis en l’antic complex industrial i ha mostrat tot el seu suport al projecte que “pretén connectar amb la ciutadania a tots aquests nois i noies amb capacitats diverses, que fins ara tenien feines més repetitives i en centres especials de treball, i alhora que la ciutadania i les escoles s’acostin a ells a través de diversos serveis com la restauració, botigues, manualitats artístiques…”. Martínez ha afegit que, a més, “el projecte connectarà el centre de la ciutat amb Ca N’Aurell, ja que fins ara aquesta nau era un element que dividia el barri”.

Navarro ha recordat que ja es va reunir amb els responsables de Prodis a principis de la legislatura per a conèixer les seves necessitats i projectes, i que en aquell moment “ens van demanar que necessitaven que l’administració els acompanyés en la seva labor com a difusors de les persones amb capacitats diverses i discapacitats, flexibilitzant els contractes, els convenis i les condicions. Necessitaven que l’administració s’adaptés als itineraris vitals de les persones i no que aquestes persones fossin les que s’haguessin d’adaptar a les condicions”. Per això, des de Ciutadans hem presentat diverses Propostes de Resolució per a avançar en el suport a la discapacitat, als centres especials de treball, centres ocupacionals, a les entitats, als usuaris i a les seves famílies; i seguirem amb un compromís ferm en la mateixa línia”.

Finalment, Navarro ha assegurat que, des del principi de la pandèmia, “moltes entitats ens van transmetre que aquest col·lectiu era molt vulnerable i que necessitaven ajuda per a afrontar la situació de no sortir de casa o trencar els seus hàbits”. En aquest sentit, Cs va presentar una moció i Propostes de Resolució perquè consideràvem imprescindible que l’administració es comprometés econòmicament i donés ajuts directes per a mantenir la viabilitat de les empreses i entitats i fer costat als usuaris i les seves famílies que són especialment sensibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa