MónTerrassa
Cs Terrassa vol que l’Ajuntament recolzi l’adhesió d’Ucraïna a la UE
  • CA

El grup municipal Ciutadans Terrassa (Cs Terrassa) demanarà a l’Ajuntament que recolzi la sol·licitud d’adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea. Així ho ha anunciat el portaveu del partit Javier González en el marc del Dia d’Europa que se celebra avui dilluns 9 de maig. En aquest sentit, el grup municipal ha presentat una bateria de propostes “per a refermar el compromís de l’Ajuntament de Terrassa amb la Unió Europea”

González ha volgut destacar “el paper clau de la Unió Europea per afrontar de manera conjunta desafiaments universals“. Exposa que “mitjançant una resposta comú i coordinada”, les conseqüències annexes a aquests desafiaments son menys greus pel conjunt de la ciutadania. En aquesta línia, ha volgut posar de relleu “la tasca desenvolupada en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19 i el paper jugat davant la invasió russa d’Ucraïna”.

El partit taronja a Terrassa ha recordat que “els valors europeus de democràcia, pau, progrés social i cooperació són més presents que mai a la societat” i ha lamentat que “hi hagi partits d’extrema dreta, extrema esquerra i nacionalistes que hagin aprofitat aquests reptes per a difondre un missatge euroescèptic”. Finalment, González demana que l’Ajuntament de Terrassa insti al govern d’Espanya a declarar el 9 de maig, Dia d’Europa, festiu nacional a tot el territori espanyol”.

9 de maig, Dia d’Europa

El Dia d’Europa se celebra cada 9 de maig, una data que marca l’aniversari de la històrica “Declaració Schuman” de l’any 1950, on es va exposar la idea d’una nova forma de cooperació política a Europa que impossibilités una guerra entre nacions europees. Robert Schuman era en aquell moment el ministre francès d’Afers Exteriors, i proposava la creació d’una Comunitat Europea del Carbó i l’Acer (CECA), on els seus membres (originalment França, Alemanya Occidental, Itàlia, Països Baixos, Bèlgica y Luxemburg) posarien en comú la producció de carbó i acer. Aquesta va ser la primera institució supranacional que més tard es convertiria en el que és avui la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa