MónTerrassa
Centenars de persones es concentren al Raval en suport a Carles Puigdemont
  • CA

Centenars de persones s’han concentrat aquest vespre al Raval de Montserrat de Terrassa per donar suport a l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont en motiu de la seva detenció a Sardenya, malgrat ja es troba en llibertat. La concentració, convocada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el Consell per la República de Terrassa, Òmnium Terrassa i l’Assemblea de Terrassa, ha tingut lloc a les 19:30h, coincidint amb l’hora habitual dels Cants de la Llibertat, i s’han llegint diferents manifests i entonat diversos cants independentistes.

L’ambient del Raval ha estat reivindicatiu, alhora que festiu. S’hi han pogut veure pancartes a favor de l’amnistia i el retorn dels exiliats, així com estelades i cartells amb el lema “Puigdemont, el nostre president“. Entre els diferents parlaments que s’han llegit, s’han cantat càntics a la llibertat, i s’han escoltat crits de “Fora la forces d’ocupació!” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó!”. A mesura que es llegien els manifests, més gent arribava al Raval per a la concentració, sempre respectant la distància de seguretat.

Centenars de persones al Raval de Montserrat per demanar la llibertat de Carles Puigdemont | Cristóbal Castro

Josep Forn, regidor d’Economia social i Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals, i Montserrat Trullàs, també regidora a l’Ajuntament de Terrassa, han llegit el manifest que l’AMI, Òmnium, ANC i el Consell per la República han redactat conjuntament vers la detenció de l’eurodiputat. El manifest demana a la Justícia Europea “que protegeixi la llibertat de Carles Puigdemont, que és la nostra“, i expressa que “amb la posada en llibertat de Puigdemont, que mai hauria d’haver estat detingut, l’Estat espanyol cada vegada està més sol a Europa”. “La detenció de l’expresident només fa que recordar que “la repressió continua, és ben viva, ferotge i no té límits”, ha llegit Forn. Trullàs ha afirmat que “no ens cansarem mai de defensar els nostres drets i llibertats” i que “no permetrem viure en un Estat que els considera ciutadans de segona”.

Josep Forn i Montserrat Trullás llegint el manifest | Cristóbal Castro

Teresa Crivillés, coordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana de Terrassa, en la seva intervenció ha declarat que aquest nou moviment de l’Estat espanyol demostra que la taula de diàleg “no va enlloc”, i ha demanat que es mantingui una mobilització permanent. “La força del moviment independentista és imparable”, ha recordat. Des de l’Assemblea també han reclamat als partits independentistes una estratègia de confrontació conjunta per l’alliberament nacional, que és “l’única garantia per defensar Catalunya”.

Durant la concentració també ha intervingut Maria Teresa Salvó, coordinadora de Cants per la Llibertat de Terrassa, qui ha llegit el manifest dels Cants i ha recordat que entre els milers de represaliats a l’Estat espanyol hi ha 12 joves terrassencs. Ha recordat que aquestes persones estan represaliades “per criticar un règim continuador del franquisme”, un fet que significa “la vulneració de drets i que hauria d’interpel·lar a tots els demòcrates”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa