Laura Armengol, de Jovent Republicà, i Carles Caballero, president d'ERC
Laura Armengol, de Jovent Republicà, i Carles Caballero, president d’ERC | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Com ja és tradició, Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa han realitzat aquest 4 de setembre davant la Casa del Poble l’homenatge a les persones que van defensar i morir a la nostra ciutat durant els dies 3,4 i 5 de setembre de 1713 davant el saqueig de les tropes borbòniques.

L’acte ha comptat amb la intervenció de Laura Armengol, coordinadora de Jovent, que ha recordat que el lloc escollit és “un símbol de la resistència en temps adversos i de l’explotació espanyola a casa nostra” tot remarcant que “hem de tenir present que la lluita continua. Encara ens trobem sota l’ocupació espanyola i la repressió no ha desaparegut; l’estat empresona persones per les seves idees polítiques”. Des del Jovent Republicà han celebrat la fita de tenir una regidora a l’Ajuntament de Terrassa, Ona Martínez, amb uns objectius clars i il·lusionants, “creiem que el canvi és possible”. Entre els reptes a assolir, s’hi troba “reimpulsar el Consell de Joves com una eina clau per aconseguir un oci nocturn de qualitat i enriquir totes les activitats de la joventut” però també “mantenir la lluita de les biblioteques municipals per aconseguir aules d’estudi a tot Terrassa que siguin alhora punts de trobada i creació”.

Per la seva banda, Carles Caballero, president d’ERC Terrassa, ha volgut fer èmfasi que el seu partit ha estat “durant anys l’únic que reivindicava uns fets que no eren ni recordats”. El republicà ha centrat el seu discurs a encomanar força i esperança a aquells que estan “cansats”. “Els fets que commemorem avui ens serveixen per recordar que la lluita per la llibertat i la justícia social no són d’ara, si no de fa molts anys” i per això, afirma, “cal fer veure a l’Estat que no hem perdut la fe, ni les forces i que aquí hi haurà el poble terrassenc i el català per guanyar la independència. Ens volen esgotar, aquest és el seu joc, però és important que cada vegada que sembli que se’n surten, sortim al carrer més units, alegres i combatius”.

Caballero ha confessat que ell era dels que creien ara fa dos anys “que ho teníem a tocar. Però hem après que és una lluita de fons, de no deixar de córrer i de ser capaç d’aguantar els cops més forts que vindran”, i en aquest sentit, ha tret pit per dir que ERC “som experts en rebre els cops més forts, fa 86 anys que lluitem pels mateixos ideals i la nostra història ens ha de servir per no perdre l’alè”.

Acte en record als terrassencs morts per les tropes borbòniques el 1713
Acte en record als terrassencs morts per les tropes borbòniques el 1713 | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Nou comentari