MónTerrassa
Carrers poc il·luminats, atzucacs i amagatalls, amb els dies comptats a Terrassa
  • CA

La CUP va proposar fa un any elaborar a Terrassa un Mapa sobre els punts d’inseguretat nocturna, al·legant els comportaments hostils que pateixen moltes dones a les nits, i els quals generen intimidació però no són delictes (floretes, mirades, gestos, comentaris…). El mapa va quedar sobre la taula i ara s’ha sabut que el nou Pla de Mobilitat 2016-2021 no està previst que es realitzi. No obstant, l’agrupació sí que ha tingut una bona notícia i és que el document inclourà criteris urbanístics amb perspectiva de gènere. El nou redactat ha de passar aquest diumenge pel ple municipal però els cupaires ja han avançat el seu vot favorable.

A partir d’ara, doncs, les noves places i remodelacions de carrers (especialment franges de continuïtat, enteses com l’espai públic que connecta dos indrets de referència), hauran de respectar aquests criteris a l’hora de ser dissenyades i planificades urbanísticament. El pla recull tot un seguit de propostes tant de la CUP com del Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa que pretenen millorar la seguretat dels ciutadans quan circulin pels carrers, sobretot en franges nocturnes.

Així, destaca garantir la il·luminació amb un nombre suficient de fanals, una correcta intensitat lumínica, i la seva distribució homogènia (evitant contrastos violents entre zones molt il·luminades i d’altres a les fosques). Evitar els “amagatalls”, llocs que presenten barreres visuals que poden propiciar l’aïllament de les persones (passos subterranis, accessos a aparcaments subterranis, o els murs opacs) també serà un requisit a tenir en compte com també eliminar barreres i tanques que creen sensació de tancament o solucionar problemes d’accessibilitat que també generen sensació de ser un cul-de-sac.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Núria a maig 23, 2017 | 12:25
    Núria maig 23, 2017 | 12:25
    Aquestes mesures estn be, però per fer una ciutat més segura per a les dones cal educar els homes per tal que no agredeixen les dones. La majoria d'agressions a les dones es proedueixen en l'àmbit familiar, i això no s'arregla il·luminant millor els carrers. Seguretat per a les dones= educació, educació i educació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa