MónTerrassa
El cap de llista d’ERC Terrassa serà un regidor actual
  • CA

La renúncia del líder històric Isaac Albert a repetir com a cap de llista d’Esquerra Republicana Terrassa a les eleccions ha obert la porta a una cursa per ocupar aquest espai, i de moment són dues les persones que recullen avals, Ona Martínez i Carles Caballero. Seria sorprenent si aparegués un tercer en disputa, tot i que no és descartable. Serà una lluita entre una dona jove i un veterà de la política, malgrat haver nascut el 1985. Una cursa entre una jove acabada d’arribar com aquell qui diu i un expert en política municipal local. I les travesses sobre qui guanyarà resten obertes. Podria semblar que inicialment Ona Martínez surt amb certa avantatja, però les coses en el partit ara per ara estan al cinquanta per cent. Qui pot quedar millor al cartell electoral? Quin “producte” es pot vendre millor a la ciutadania? Joventut o no tanta però amb un gran bagatge i coneixedor de tots els racons de l’Ajuntament? Ona Martínez ha sorprès a la sala de plens, i Caballero sempre té arguments per defensar els seus postulats i té menys simpaties al costat de l’oposició.

Sigui el que sigui, sembla que es farà cas del que volia l’actual portaveu del Grup Municipal i primer Tinent d’Alcalde, i alcalde en funcions en absència del titular, Jordi Ballart, Isaac Albert, que pensa que el millor és que la persona que encapçali la llista sigui un dels regidors, on a més a més dels dos que opten al lideratge, hi ha Teresa Ciurana i Pep Forn. Queda descartada la presidenta del partit a Terrassa, Xènia Albà, que en cap moment ha fet un pas per posar-se al davant de la candidatura d’un partir que es veu preparat per fer definitivament l’assalt al poder.

El cap de cartell sigui Martínez, sigui Caballero, tindran uns mesos encara per davant per preparar-se pels comicis. I segons ha pogut saber Món Terrassa, en el moment en què hi hagi un resultat, Albert deixarà el càrrec de portaveu del partit. D’aquesta manera, el nou líder tindrà un espai més per fer-se present.

El procés per trobar el nou número 1 dels republicans egarencs té una data marcada amb negreta al calendari. El 7 de febrer l’Assemblea local d’Esquerra Republicana de Terrassa escollirà quina serà la persona que es posarà al front de la candidatura per mirar de guanyar, de rebre el suport majoritari dels votants i d’assolir l’alcaldia en els comicis municipals del 2023. La convocatòria celebrada aquest dimecres de l’Assemblea ha obert el procés entre la militància per presentar propostes. Els qui aconsegueixin l’aval d’un 20% de la militància seran candidats a sotmetres a votació.

L’Assemblea, modulat en format de primàries externes, permetrà que militants, amigues i simpatitzants d’ERC i Jovent Republicà puguin votar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa