MónTerrassa
Ballart, sobre la sortida dels nens: “Ha costat molt arribar fins aquí; no ho espatllem”
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha fet públic el seu posicionament sobre l’autorització d’una estona de passeig als infants menors de 14 anys. “Aquestes normes, com ja ha passat altres vegades amb les decisions i decrets del Govern espanyol, es publiquen amb insuficient antelació i generen nombroses dificultats d’interpretació i d’aplicació efectiva, tant a la ciutadania com a les altres administracions, entre les quals l’Ajuntament de Terrassa”, manifesta.

“Com a alcalde de Terrassa, reclamo al Govern espanyol normes més clares i més detallades, així com instruments per fer-les complir des dels ajuntaments. La mateixa reclamació faig al Govern de la Generalitat: una coordinació i col·laboració efectives amb els ajuntaments, a través dels diferents cossos policials, per garantir al màxim que el desconfinament progressiu es porta a terme correctament”, subratlla Ballart que alerta que “al llarg de les primeres hores d’aquest diumenge hem detectat, a molts carrers i espais públics de la nostra ciutat, nombrosos incompliments de les normes i de les mínimes precaucions de prevenció aconsellades“.

Des del Govern municipal subratllen que malgrat entendre que moltes famílies tinguin moltes ganes de sortir al carrer després de tantes setmanes de confinament als domicilis, “per responsabilitat no podem romandre indiferents davant dels riscos d’un desconfinament progressiu”. El Govern ja va posicionar-se en el seu moment de manera favorable a què les persones menors d’edat poguessin sortir als carrers, però amb totes les mesures sanitàries convenients per prioritzar la salut i la seguretat. “Tot i que la gran majoria de famílies ha actuat amb sentit comú i responsabilitat i respectant el compliment de la normativa, insisteixo en la necessitat que tothom compleixi rigorosament les normes fixades i que les sortides diàries a passejar es facin amb la màxima prudència possible, per preservar la salut tant dels adults com dels infants”, sentencia.

L’Ajuntament opta, en primera instància, per apel·lar a la responsabilitat i el civisme de tothom, però en funció de l’evolució de la situació, de la gravetat dels incompliments, de la desinformació provocada per normes confuses i de la resposta de la ciutadania imposarà les sancions que corresponguin. “Ha costat molt arribar fins aquí i començar a contenir el coronavirus. Hem pagat un preu molt alt. Demano a tothom que no ho espatllem en quatre dies, perquè les conseqüències poden ser molt greus“, acaba el missatge de l’alcalde.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa