MónTerrassa
Ballart: “El PSC va deixar l’Alcaldia en números vermells”
  • CA
L'alcalde Jordi Ballart, en l'entrevista pel Món Terrassa
L’alcalde Jordi Ballart, en l’entrevista pel Món Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest dimarts, el govern de Terrassa ha presentat el Pla de Mandat, un document que compta amb 10 grans objectius repartits en 178 eixos d’actuació. En l’acte de presentació, l’alcalde Jordi Ballart ha avançat que en paral·lel s’ha anat treballant amb l’elaboració dels pressupostos i ordenances municipals. El líder de Tot per Terrassa ha explicat que el pressupost anirà condicionat pel pla d’estabilitat però ha afirmat que ja es reflectiran les prioritats del govern, com ara la “revolució verda”, la seguretat i la neteja.

Uns dies abans, en una entrevista per a Món Terrassa, Ballart va explicar una mica amb més detall quina era la situació econòmica actual de l’Ajuntament i en quin estat havien deixat les finances l’anterior equip de govern socialista. Va ser aquí quan va afirmar amb claredat que “el pressupost d’alcaldia està en números vermells” i va posar com exemple que en la darrera reunió que ha tingut amb els membres de la Marea Pensionista no van poder ajudar-los a noliejar autocars per a la manifestació de Madrid “perquè estem a 0. En altres ocasions s’hauria pagat amb subvencions extraordinàries d’alcaldia, però aquest cop no es pot. I en molts àmbits municipals ens passa el mateix”.

L’alcalde lamenta que “hem hagut d’aprovar un pla econòmic i financer per al 2020, però ens hem trobat amb uns diners que ja estan congelats per al pressupost de l’any vinent. No els podem utilitzar. Parlo per exemple del pressupost per inversions, que són uns 10 a 12 milions, i que fins a vuit milions ja estan reservats per compromisos del govern socialista i obligacions que té l’Ajuntament. El marge de maniobra en inversions per al 2020 és realment limitat”.

Casal de La Maurina i camp de futbol de Les Fonts

Entre els casos paradigmàtics que destaca Ballart per la limitació del pressupost n’hi ha dos: el Casal de la Maurina i el camp de futbol de Les Fonts. Ho explica així: “Es va fer una festa i es va inaugurar a principis d’any el Casal de La Maurina quan l’obra no estava recepcionada. Es va rebre a finals del mes de juny i no estava pressupostada. A dia d’avui, no hi ha ni personal ni mobiliari i allò està tancat. El que costava posar en marxa l’equipament són 150 mil euros. I això és el que ens ha quedat de l’anterior govern del PSC, que ara ens veiem obligats a posar-ho en el pressupost de 2020 perquè ells no ho van fer”.

L’altre cas seria el camp de futbol i de rugbi de Les Fonts. “Es va posar la primera pedra en plena campanya electoral. I quan hem arribat a l’Ajuntament ens hem trobat que no estava garantit el finançament. Eren més de 200 mil euros que havia d’aportar la Generalitat i que no estaven acordats. Això implicava que el pròxim mes de novembre les obres s’haguessin d’aturar, i que no hi hagués gespa ni vestidors. Tot per la irresponsabilitat de començar un projecte sense tenir garantit el finançament. Ara hem acordat amb la secretaria general de l’Esport perquè arribin 300.000 euros per fer avançar els treballs. Ho hem tancat ara, perquè no ho estava. A més, cal afegir que la Federació de Rugbi havia de fer una aportació però no estava acordada i ara tenen problemes i sembla que no la faran. Malgrat tot, s’acabarà segur el camp, en dos anys com a màxim hauria d’estar enllestit“, ha assegurat Ballart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa