MónTerrassa
Ballart demana al president de la Generalitat que tingui en compte les ciutats en la recuperació de Catalunya
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha proposat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’acompanyament de les ciutats en el futur de Catalunya, com una de les vies més sòlides per a avançar en el progrés de tot el conjunt del país. Per a l’alcalde, «El progrés de les ciutats és el progrés de Catalunya i si es tenen en
compte en aquest camí, sempre ens hi trobaran al costat». En aquest sentit a més, l’alcalde ha volgut remarcar aquesta aposta, proposant també al president la creació d’un consell d’alcaldes i alcaldesses de la regió metropolitana, per tractar temes relacionats amb la ordenació del territori o els grans reptes metropolitans, com l’emergència climàtica, la política industrial, o l’habitatge. Per a Ballart, «Creiem que Terrassa ha de fer valer el seu paper com a tercera ciutat de Catalunya. Podem i volem jugar-lo. Som una ciutat potent, tenim les eines, el coneixement, les ganes i el compromís per ser cada vegada més importants en el motor de futur i de progrés de Catalunya». Per la seva banda, el president Aragonès, ha volgut destacar que «avui hem constatat l’enorme vitalitat de Terrassa i una important visió de futur, que cal posar en valor».

En la trobada, des de la ciutat també s’ha sol·licitat recuperar la Comissió Bilateral Terrassa-Generalitat establerta en l’anterior Govern, que la crisi sanitària ha dificultat el seu desenvolupament. Aquesta comissió es va crear amb l’objectiu de treballar conjuntament els temes considerats estratègics i prioritaris per ambdues institucions, en un marc d’interlocució contínua de l’Ajuntament amb els diferents Departaments de la Generalitat i abordar les qüestions que afecten a Terrassa a curt, mig i llarg termini. Per a l’alcalde, però, aquesta comissió «no és un taulell només per a les demandes de la ciutat al Govern, sinó que té un esperit bidireccional, per poder fer aportacions de país des de Terrassa i que puguin arribar al conjunt de municipis del territori». Per la seva banda, el president de la Generalitat ha confirmat que després de l’estiu es recuperarà la comissió i ha valorat «la predisposició tant de l’alcalde i l’Equip de Govern Municipal per trobar solucions compartides en els reptes de la ciutat i que es treballaran en aquesta Comissió Bilateral».

En aquest sentit, des de Terrassa s’ha lliurat al president un dossier amb més de 50 qüestions a treballar, on la implicació activa del Govern de la Generalitat és capdal, en àmbits com infraestructures, transport, educació, serveis socials, gent gran, habitatge, cultura, esport, sostenibilitat i transició energètica, entre d’altres.

Llibre d’honor de la ciutat
La visita institucional d’aquest matí, ha estat la primera de Pere Aragonès com a
president de la Generalitat de Catalunya. El president ha estat rebut per l ’alcalde
Jordi Ballart; acompanyat dels portaveus dels Grups Municipals del consistori, i ha
signat en el Llibre d’Honor de la Ciutat de Terrassa. Posteriorment, l’alcalde i el
president han mantingut una reunió a la seu d’Alcaldia, per visitar després el Mercat
de la Independència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa