El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, sosté en una entrevista a ‘La Razon’ que els episodis de violència al carrer a Catalunya per protestar contra la sentència del procés és “de major impacte que la del País Basc”, d’acord amb la informació que li han transmès els operatius policials. “No s’havien enfrontat mai a una violència d’aquesta naturalesa per com buscaven el cara a cara, a més dels mitjans que van utilitzar”, argumenta el ministre, que admet que no esperaven una violència tan “greu” i de tanta “intensitat”. Segons explica, el govern espanyol sabia que es podrien produir episodis d’aldarulls i assegura que sobre el dispositiu policial “les coses es van fer bé”. Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, li ha respost a través d’una piulada a Twitter. Li respon que comparar el terrorisme d’ETA amb els aldarulls de Barcelona “és intolerable” i li reclama una rectificació.

“Sempre es pot millorar, però el dispositiu va ser el correcte per actuar amb proporcionalitat i garantir la seguretat de tots els catalans i els agents implicats”, apunta en l’entrevista, en què acusa d'”equidistància inacceptable” a qui afirma que “hi ha dos tipus de violència”. “La violència és només dels violents radicals independentistes, que són els que pertorben l’ordre públic i la seguretat de tots”, afegeix el ministre.

“Els cossos policials noms utilitzen la força legítima per garantir la seguretat de tots en cas que sigui necessari. Són els únics que en un estat de dret poden utilitzar la força en termes de legitimitat”, argumenta el ministre.

Grande Marlaska també explica que els serveis d’informació de la policia espanyola i la Guàrdia Civil porten investigant des de fa temps “l’independentisme radical i violent” així com qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic, tot i que es nega a donar-ne més detalls. “Els ciutadans han de tenir confiança que tots els responsables pagaran per les seves accions”, assenyala el ministre, que promet que “no hi haurà impunitat”.

Nou comentari