MónTerrassa
L’AV Font de l’Espardenyera denuncia “ingerència política” a la FAVT
  • CA

Jose Luis Charles, president de l’Associació de Veïns de la Font de l’Espardenyera, ha denunciat públicament el que considera una “injerència política” en la conformació de la nova junta directiva de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa. El representant de l’entitat va donar a conèixer la seva opinió a l’assemblea que la FAVT va realitzar el passat mes d’octubre just abans que tinguessin lloc les votacions. “Per higiene democràtica i transparència, em veig obligat a plantejar diferents preguntes respecte dubtes que tinc i que crec que es necessiten aclarir”, va manifestar. La candidatura de Pepe Sánchez, membre de la junta de l’AV Sant Pere Nord va ser l’elegida.

Entre els “dubtes” que el president de l’entitat veïnal va deixar sobre la taula hi havia la qüestió sobre “perquè es recorre al vot delegat, si en les mateixes bases del procés electoral es parla de presencialitat” en les votacions. També va exposar les seves reticències sobre la gestió de la presentació de l’única candidatura, “la qual es va fer tard i malament”. I per últim, va denunciar que la figura d’intermediació que es va buscar era una persona “molt significativa de la política terrassenca, com és una regidora i diputada socialista”, sense fer ús ni cas de la gestora i les diverses ofertes de col·laboració presentades sense implicacions polítiques. “Després de dos anys acusant-nos que darrere de la nostra directiva hi havia un partit política, va i ells acudeixen també a una figura de perfil clarament polític”, recrimina. Afirma que aquest fet va fer que el candidat “alternatiu” quedés malparat, i que es generessin desercions a la candidatura, “entre elles dos casos de transfuguisme”, lamenta.

Recordem que en un primer moment hi havia dues candidatures, que en una primera votació van quedar empatades a vots. Es tractaven de la liderada per Sánchez (una candidatura continuista, amb algunes noves incorporacions), i la liderada per Diego López, integrant de l’AV Can Palet de Vista Alegre, amb nous representants veïnals. Davant la igualtat es va decidir apostar per negociar una candidatura unitària, per evitar-ne la polarització. Va ser aquí quan va entrar la figura del “mediador”, a la qual Charles fa referència.

Charles va demanar explicacions, i sense voler acusar “la implicació de cap partit polític en la seva totalitat” sí que va voler deixar clar que hi havia “algunes persones amb interessos polítics al darrere, el que suposa una ingerència total i va contra la independència de la FAVT”, diu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa