MónTerrassa
Les aules d’educació infantil i primària de Terrassa tindran 20 alumnes
  • CA

La tinent d’alcalde Lluïsa Melgares i la regidora d’Educació Teresa Ciurana han explicat els principals punts de l’ordre del dia que s’elevaran a la sessió ordinària del Ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa, corresponent al mes de gener, per a la seva aprovació. Es farà aquest divendres, via telemàtica per culpa de la covid. El Ple municipal tindrà lloc el divendres 28 de gener. Hi ha 26 punts i 8 propostes de resolució. Com a gran novetat, s’ha avançat que es farà la implantació de la ratio de 20 alumnes a educació infantil i primària, a totes les escoles de la ciutat, públiques i concertades, el curs 22-23. En un acord amb la Generalitat, abans que tancar línies per la baixa natalitat, s’ha optat per reduir el nombre de nens i nenes per aula. “Evitem el tancament de línies, garantim una atenció més personalitzada i ho fem amb consens i avançant en el projecte educatiu de ciutat”.

Es porta a aprovació el Pla de Promoció per a l’ús de la bicicleta a Terrassa 2022-2025 i l’adhesió de Terrassa a l’Estratègia Catalana de la bicicleta 202; la pròrroga del Pla de Mobilitat 2016-2021; el Reglament d’Honors i Distincions de la Policia Municipal de Terrassa.Reglament intern sobre la utilització d’armes i eines d’ús policial en l’exercici de les seves funcions pels membres del cos de la Policia Municipal; l’Acta de delimitació de les operacions de delimitació entre els termes municipals de Terrassa i de Viladecavalls, que són petits ajustaments, i les Addendes al Conveni de l’Oficina Local d’Habitatge i Borsa Mediació per a 2022. També hi va la Modificació puntual del Pla de Millora Urbana Fàbrica AEG, “que ajuda a cosir la ciutat”. Les alçades que donen a l’avinguda de Jaume I passen de 15 a 11 plantes i creixen els espais públics (33.000 metres quadrats més).

En participació ciudadana hi haurà la intervenció de Carlos Garzón Fernández, en relació amb els criteris de valoració i puntuació per a les adjudicacions de les beques de recerca adreçades a estudiants dels centres universitaris de Terrassa per a l’any 2021.

En l’àrea de serveis generals hi va l’provació de l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa a la xarxa de ciutats Intel·ligents, “Red Española de Ciudades Inteligentes” (RECI); la Modificació de la plantilla de personal per a l’exercici 2022; aprovar per al 2022 i, amb efectes a 1 de gener del 2022, un increment del 2% de les retribucions del personal del règim funcionari i laboral que presta serveis a l’Ajuntament de Terrassa, i les societats municipals Egarvia, SA, Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa, SA, Foment de Terrassa, SA i Societat Municipal de Comunicació, SA.

Teresa Ciurana ha anunciat la incorporació de 20 agents de policia municipal en dos anys.

També va al ple l’Aprovació de la delegació de la gestió del servei del Mercat de fruites i verdures i altres productes alimentaris, Mercavallès, i la cessió d’ús dels terrenys de les pistes de conduir, per destinar-los a usos relacionats amb l’ensenyament de la conducció i a l’obtenció del carnet de conduir, a favor del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Per un període de 40 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa