Concentració al Raval en suport als detinguts pels aldarulls de divendres
Concentració al Raval en suport als detinguts pels aldarulls de divendres | Arnau Alcalà

!--akiadsense-->

Les cicatrius dels aldarulls del passat divendres a la ciutat han deixat un rastre evident a la ciutadania. Els béns materials s’han suplert sense problemes i els carrers afectats gaudeixen dels mateixos contenidors que abans de l’incident, però per altra banda, la vida de set persones no ha sigut igual des de aquell dia van ser detingudes moments després de la primera i única càrrega policial.

Hores després de la manifestació, Arran Terrassa, organitzador de l’acte, va fer saber per les seves xarxes socials la detenció d’un militant de la formació, i fonts policials confirmaven 6 persones més, entre les quals es trobaven diversos menors d’edat. El matí següent, la solidaritat visitava la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la ciutat, i moments després, els detinguts quedaven en llibertat amb càrrecs.

Representants de SAT, Arran i detinguts van participar en l'acte
Representants de SAT, Arran i detinguts van participar en l’acte | Arnau Alcalà

!--akiadsense-->

És per això que aquest dimarts al vespre, Arran va convocar una concentració davant l’Ajuntament de Terrassa per explicar la situació que han patit els detinguts i denunciar la “voluntat repressiva” del cos policial dels Mossos, que “ni van deixar acabar el recorregut de la manifestació”. Un acte que va comptar amb el suport i els parlaments de Maria Sirvent, exdiputada de la Cup al parlament; Jordi Vargas, membre de les SAT (Solidaritat AntiRepressiva de Terrassa); una militant de la pròpia formació d’Arran i la presència de 3 dels 7 detinguts.

Tots els discursos van seguir la direcció de la solidaritat amb els detinguts i una dura crítica al cos policial d’antiavalots, demanant-ne el cessament de les seves funcions. Es va denunciar públicament la situació que van patir els detinguts un cop retinguts, com “obligar que es despullessin per deixar constància de tots els tatuatges que duien al cos, sense avisar-los que s’hi podien negar”, o van denunciar que alguns dels detinguts “ni havien format part de la manifestació”, en detencions que han considerat “arbitràries”. No van faltar paraules dirigides a l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, al qual li reclamen que l’Ajuntament “no es posicioni com acusació particular”, tal i com ho han demanat els grups municipals del PSC i Ciutadans. La mobilització va acabar amb una crida a seguir al corrent de les properes convocatòries, mostres de suport i ajut econòmic per defensar les causes dels acusats.

El Raval va acollir una concentració contra la repressió policial i solidaritat amb els detinguts
El Raval va acollir una concentració contra la repressió policial i solidaritat amb els detinguts | Arnau Alcalà

!--akiadsense-->

L'exdiputada de la CUP, Maria Sirvent, a l'acte de suport als detinguts
L’exdiputada de la CUP, Maria Sirvent, a l’acte de suport als detinguts | Arnau Alcalà

!--akiadsense-->

Nou comentari