MónTerrassa
Aragonès crida els joves a vacunar-se per poder iniciar el curs escolar en garanties
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest dilluns “una crida a la vacunació” de tots els ciutadans majors de 12 anys, per tal “d’afrontar l’inici del curs escolar amb les màximes garanties”. Pel cap del Govern, “hem de ser capaços d’arribar al 90% de la població amb pauta complerta i fer-ho al llarg de les properes setmanes i mesos”, perquè, ha dit, “tot i que ja som més de 5 milions els catalanes i catalanes que tenim la pauta completa, és insuficient davant un virus que és capaç de mutar en noves variants i que ens posa sempre nous reptes”.

El cap de l’Executiu ha recordat que l’afectació de la cinquena onada de la Covid-19 ha estat important però menor en el nombre de contagis gracies a la vacunació. Per això ha insistit que “vacunar-se és útil” i “tenim el sistema sanitari a punt, amb capacitat suficient per continuar amb la vacunació”. “Vacunem-nos; continuem mantenint les precaucions necessàries per protegir-nos col·lectivament, per començar el curs amb les màximes garanties”, ha reblat.

El president Aragonès s’ha pronunciat també sobre la negativa del TSJC d’avalar el confinament nocturn. Pere Aragonès ha deixat clar que “no es tracta d’una qüestió d’ordre públic”, perquè “tenim encara 460 mallats a les UCIs i 1.400 hospitalitzats, i això és una qüestió sanitària”. I ha afegit: “necessitem eines per protegir la població sanitàriament, instruments que evitin nous contagis especialment ara que estem baixant i que necessitem poder arribar a l’inici de curs amb les màximes garanties”.

Sobre aquesta mateixa qüestió, el conseller Argimon ha defensat que es va fer, com sempre, seguint criteris epidemiològics. “Tenir 10.000 contagis a la setmana, unes 460 persones a les UCI i unes 1.400 ingressades necessita d’eines per protegir la població des d’un punt de vista de salut”, ha subratllat Argimon, qui ha recordat que costarà mesos seguir baixant els indicadors actuals. El conseller ha reiterat també que tot continua preparat i tots els recursos estan disponibles per a seguir vacunant la població. “Cal que cada vegada més gent s’acosti als punts de vacunació, que s’incrementi substancialment les properes setmanes per poder conviure de la millor manera amb el virus”, ha reblat el titular de Salut. Actualment el 64% de la població total de Catalunya ja té la pauta completa, el que suposa aproximadament més de 5 milions de persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa