MónTerrassa
Aquests eren els 12 alcaldables per Terrassa el 26-M de 2019
  • CA
El 26 M ha fet dos anys d’unes eleccions municipals històriques a Terrassa que ho van capgirar tot i amb uns resultats que van sorprendre tothom i van permetre acabar amb 40 anys d’hegemonia del PSC al capdavant de l’Ajuntament. Fem una repassada a aquell moment amb un dels articles que Món Terrassa va publicar aquells dies.
Coneix qui són els 12 alcaldables a l’Ajuntament de Terrassa per aquest diumenge 26 de maig.

PSC: ALFREDO VEGA

x
Alfredo Vega, número 1 de la llista del PSC Terrassa pel 26-M | PSC TERRASSA

Llicenciat en Geografia i Història. Mestre de professió, durant 20 anys ha estat director del CEIP Pere Viver de Terrassa. També va formar part de la junta del Club Natació Terrassa. Està casat, té un fill, una filla i un net i una neta. Primer secretari del PSC Terrassa.

TEC: XAVI MATILLA

x
Xavi Matilla, candidat de TeC a les eleccions de Terrassa del 26-M | TEC

Nascut a Terrassa l’any 1975. Arquitecte-urbanista, parella i pare de dos nens. Professord’urbanisme a ETSAV-UPC així com a diferents màsters universitaris, postgraus i seminaris internacionals. Des de l’any 2000 ha desenvolupat la seva activitat professional com a redactor de projectes d’ordenació urbana i territorial, planejament estratègic i espai públic, obtenint diversos premis i reconeixements. És autor de diversos articles i publicacions sobre urbanisme i ordenació del territori. Ha estat redactor de l’Anuari Territorial de Catalunya de la SCOT i secretari del’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya des de 2010 fins al 2016. A les eleccions municipals de 2015 encapçalà la candidatura de Terrassa en Comú. Actualment és portaveu del Grup Municipal de TeC.

ERC: ISAAC ALBERT

x
Isaac Albert, candidat d’ERC a l’alcaldia de Terrassa | CRISTÓBAL CASTRO

Sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. M’agrada la cuina i, per tant, també menjar i beure, tot i que dit així es pugui malinterpretar… Crec en la política, en els polítics i en els partits polítics, i això no treu que cregui que una nova forma de fer política, de relacionar-se amb els ciutadans i d’organitzar-se, és necessària i imprescindible. Sóc mediador i assessor financer pel Departament d’Economia i Organització d’Empreses de la Universitat de Barcelona. Màster en Gestió Financera per l’Institut Superior d’Economia Aplicada de Barcelona. He treballat en diferents empreses del sector financer. Vaig participar en la creació, desenvolupament i implantació del primer banc sense oficines, banca telefònica i banca d’Internet de l’Estat Espanyol. També he col·laborat en una consultora especialitzada en gestió i govern de dades, desenvolupant un projecte d’smartcities vinculat a la gestió de les dades de les administracions públiques.

Sóc militant d’ERC des de l’any 1999. Membre de l’Executiva Local d’ERC de Terrassa des de l’any 2002, on he ocupat diferents secretaries i n’he estat president. He estat membre i vicepresident del Consell Nacional d’ERC. He encapçalat la llista de les Eleccions Municipals el 2007, el 2011 i 2015. He estat Tinent d’Alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils de l’Ajuntament de Terrassa. Actualment sóc diputat delegat de comerç a la Diputació de Barcelona i regidor i portaveu del Grup Polític Municipal d’ERC- MES a l’Ajuntament de Terrassa.

CS: JAVI GONZÁLEZ

x
Javier González, número 1 de la llista de Ciutadans Terrassa pel 26-M | CS TERRASSA

Terrassa, 1967. Casado y con una hija. Licenciado en filosofía por la UAB, diplomado en estudios superiores especializados y posgrado en estética filosófica en la misma universidad, además de tener nociones en ciencias políticas por la UNED y amplios conocimientos de electrónica industrial y redes de datos. Ha desarrollado su actividad profesional principalmente en una multinacional de las telecomunicaciones, actualmente en el departamento de ingeniería de sistemas de redes de acceso. Aficionado a la escritura, también a las carreras de medio fondo y al montañismo, colabora además con entidades de carácter social y también como activista cultural. Militante de Ciutadans primero como asociación cívica en 2005 y luego como partido desde su fundación en 2006, ha sido candidato a la alcaldía de Terrassa en tres ocasiones, Presidente del Consejo General de Ciudadanos en el periodo 2009-2011, ejerció la presidencia del tercer Congreso del partido en 2011 y fue miembro del Comité Ejecutivo nacional de Ciudadanos como responsable de Acción Política en el periodo 2011-2015. Actualmente es el portavoz del grupo municipal de Ciutadans en el ayuntamiento de Terrassa.

JXT: LLUÍS PUIG

z
Lluís Puig, número 1 de la llista de JxT pel 26-M | JXT

60 anys. Treballador de i per al meu país i la meva ciutat des de vessants molt diversos. M’apassiona la dansa, la música i el nostre patrimoni natural i cultural. M’agrada ser a prop de les persones, arromangar-me i escoltar activament més que ser escoltat. No sóc de passar de puntetes, en general, per enlloc; tampoc per la vida.

CUP: MARC MEDINA

x
Marc Medina, davant de l’Ajuntament de Terrassa | CRISTÓBAL CASTRO

PP: ALEX RODRÍGUEZ

z
Alex Rodríguez, número 1 de la llista del PP Terrassa pel 26-M | PP TERRASSA

Terrassa, 1982. Licenciado en Derecho por la UAB. Abogado en ejercicio con despacho propio. Portavoz del Grupo Municipal desde 2016. Presidente de Populars Terrassa y Vocal del Comité Ejecutivo del PP de la provincia de Barcelona. Liberal. Amante del cine, la lectura y la montaña.

TXT: JORDI BALLART

z
Jordi Ballart, número 1 de la llista de Tot per Terrassa pel 26-M | TOT PER TERRASSA

39 anys. Una paraula: DIÀLEG

El Jordi és tímid. El poden veure posar-se vermell fàcilment. Però també és dinàmic, espontani, dialogant i pacient. El Jordi trepitja carrer, parla amb la gent (en persona i a les xarxes) i sopa a casa seva per conèixer la ciutat des de dins. I ho fa tot l’any. I ho fa amb tothom. Transversalitat, pluralitat i visió municipalista, tres eixos que l’han dut a crear Tot per Terrassa. Format en Ciències Polítiques a la UAB, va ser alcalde de Terrassa durant cinc anys (fins el 2017) amb el PSC, fins que va decidir deixar el partit i l’alcaldia per desacords amb el tristament famós article 155. El Jordi és capaç d’observar Terrassa fixant-se en les virtuts, però també amb vocació d’entendre i atendre les mancances. És un polític que, en realitat, amaga un cuiner que, algun dia, potser farà realitat la creació d’un restaurant. Potser de truites, per exemple, una de les seves especialitats, unes truites que li han servit per sopar amb terrassencs i terrassenques, per compartir inquietuds i confidències mentre es baten uns ous i s’hi afegeixen patates, alls tendres, formatge o, fins i tot, croissant (visca la creativitat!). Abans de ser alcalde, va exercir set anys com a regidor, pel que la seva perspectiva de la ciutat s’ha anat coent des de fa molt temps. Li encanta la fotografia, tocar el violí, viatjar, cuinar (això ja ha quedat clar, però afegim els arrossos a les truites) i el teatre. L’han marcat llibres de Delibes i Marías i músics com Ismael Serrano, Sopa de Cabra, REM o Bach (heterogeneïtat musical, doncs). I entre els seus referents, Vicenç Ferrer (amb qui va sopar a casa seva, a l’Índia), Pasqual Maragall i Nelson Mandela. Transversalitat, pluralitat, valors. Des de la timidesa, des del diàleg, des la passió per Terrassa.

TXT: PEPI OLLER

x
Pepi Oller, número 1 de la llista de Terrassa per la República – Primàries Terrassa pel 26-M | TXR

-Filologia Anglo-germànica. Docència de l’anglès en diferents centres de la nostra ciutat. Acollida de nouvinguts. Tasqueseducatives i de coordinació.

-Equip impulsor Terrassa Decideix. Secretariat fundacional i altres de TxI -ANC Terrassa. Coordinació parades. Activisme alcarrer.

-Obrir la porta a una democràcia més participativa. Posar la ciutat al servei de les ins-titucions catalanes.

-Qüestionar inèrcies. Coneixement de laciutat porta a porta. Que la ciutat entri al barri, que el país entri a la ciutat. Posar mesures perquè el personatge no engoleixila persona que empatitza.

Escoltar no n’hi ha prou: cal que tothom sesenti escoltat. Gestionar el temps de forma efectiva. Ser resolutius.

PODEM-IVE: EUGÈNIA LÓPEZ

x
Maria Eugènia López, número 1 de la llista de Podem-IVE Terrassa pel 26-M | PODEM-IVE

51 anys, nascuda a Barcelona de família immigrant gallega. Mare d’un fil de 12 anys. Llicenciada en psicologia per la UB, diplomada en educació social per la UB, mediadora familiar per CEESC Master en Criminologia i Execució Penal per la UAB, Postgrau Peritatge Judicial Psicològic. Treballo en l’àmbit social amb famiíies i joves en situación de vulnerabilitat i risc d’exclusió des de fa més de 25 anys. He col.laborat amb l’Il.lustre Col.legi Advocats de Barcelona durant anys en la Comissió de drogues per a la reducció de danys, estudis especialitzats en addicions, intervenció amb famílies, joves i violencia, inmigració, bandes llatines, intervención amb menors i adolescents, maltractament… Visc al barri de Can Palet.

VOX: JESÚS RODRÍGUEZ

Jesús Rodríguez, número 1 de la llista de Vox Tarrasa pel 26-M | VOX TARRASA

Advocat actualment. Ha estat Guàrdia Civil.

FYV: JOSEP CLOTET

Hace años que las conversaciones y tertulias con amigos y familiares sobre temas de la actualidad diaria despertaron en mí el deseo de aportar algo más a la sociedad.

Preocupado por las cuestiones que afectan más directamente a las familias, como son: el paro, la vivienda, la sanidad, la fiscalidad, la educación y la protección de la vida desde su concepción, encontré en el Partido Familia y Vida un camino para tratar de dejar mi granito de arena en el proyecto de mundo que quiero para nuestros hijos.

Estoy firmemente convencido de que a través de políticas familiares adecuadas, acompañadas de la promoción de pequeños valores familiares como la cortesía, la paciencia y la gratitud, se puede contribuir más a mejorar la convivencia de la comunidad egarense y a la felicidad en nuestros hogares que, en definitiva, debería ser el objetivo final de cualquier gobierno.

Nací el 19 de Marzo de 1963 en Barcelona, ​​de padre terrasense y madre santcugatenca. Mi esposa y yo tenemos seis hijos y de profesión soy ingeniero técnico de telecomunicaciones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa