MónTerrassa
5 anys del Món Terrassa
  • CA

Hi ha moltes coses que fan de Terrassa una gran ciutat. Una d’elles, el periodisme. I és que la nostra ciutat, malgrat els intensos canvis en el món de la comunicació dels darrers anys, mai ha deixat de tenir mitjans propis.

Observat des de fora, s’intueix que aquest no ha estat un camí fàcil i, malauradament, moltes iniciatives engrescadores i mitjans històrics s’han quedat en el camí. Alguns, per causes històriques, com tota la premsa republicana desapareguda amb la Dictadura (aquí, des d’Esquerra, reivindicar sempre la recuperació de L’Acció com a mitjà local). D’altres, com TV20 o Ràdio Terrassa – SER Vallès, per l’avenç imparable dels temps.

Isaac Albert amb la nova presidenta d'ERC, Xènia Albà | ERC Terrassa
Isaac Albert amb la presidenta d’ERC, Xènia Albà | ERC Terrassa

És en aquesta darrera línia, l’aparició de la premsa digital a la ciutat s’ha de considerar un fet clau i imprescindible pel dret a la informació de les terrassenques i els terrassencs. Un espai on el Món Terrassa va aparèixer fa cinc anys per revolucionar el sector i donar un impuls més en la comunicació des de l’àmbit digital envers la ciutadania.

Com qualsevol canvi tecnològic, a vegades cal un actor nou per reformular esquemes i obligar a dinamitzar la comunicació i portar-la cap a un nou espai. I en aquest sentit el Món Terrassa ha estat clau.

Des d’un inici aquest mitjà ha entès que no només cal explicar les coses sinó que s’han de trobar els canals adequats perquè la informació arribi a la ciutadania. El domini demostrat en aquesta línia en l’ús de les xarxes socials per donar difusió a les notícies i dotar d’importància a la immediatesa a l’hora d’informar han estat bàsics perquè, avui, cinc anys després del seu naixement, puguem dir que estem davant un mitjà consolidat i de referència a la ciutat.

Xènia Albà i Cantero

Presidenta Esquerra Republicana de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa