MónTerrassa
Antifeixistes Terrassa acusa Vega, Mossos i Govern de ser permissius amb l’extrema dreta
  • CA
Representants dels col·lectius feministes, drets humans, Alerta Solidària, CUP i SAT | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dimarts, Plataforma Antifeixista de Terrassa i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa han convocat una roda de premsa arran de les càrregues policials a Terrassa el passat dijous 6 de desembre per part dels Mossos d’Esquadra. Ho han fet acompanyats de representants dels col·lectius feministes, Alerta Solidària, la diputada de la CUP Maria Sirvent, i de l’advocat i defensor dels drets humans Joan Tamayo.

L’acte ha servit per denunciar de forma col·lectiva la càrrega “innecessària i d’exagerada desproporcionalitat dels Mossos davant d’unes persones que ja marxaven cap a casa després de la manifestació antifeixista convocada per l’acte de Vox”, ha manifestat el portaveu de la Plataforma, Franki, el qual ha recriminat que “les càrregues es van fer sense avisar, disparant projectils de precisió de foam, i amb agents que no anaven correctament identificats, el que suposa tot plegat un atac al dret de manifestació i una exagerada criminalització del dret de protesta”.

Des d’aquestes entitats, però també des d’Alerta Solidària, s’ha volgut posar l’accent amb la “impunitat” que disposa el cos policial per reprimir manifestacions i el dret d’expressió, i ha reclamat canvis en el model de seguretat i policial. Aquesta mateixa petició l’ha recollit la diputada Maria Sirvent que ha demanat “replantejar-se un model que actua contra els drets humans i que permet actuacions policials desproporcionades”. La cupaire ha aprofitat per reiterar la petició de “dimissió del conseller d’Interior Miquel Buch, la cessió del secretari general de la policia; i la dissolució de les unitats antiavalots Brimo i Arro”. Sirvent ha lamentat que “el govern mira cap a una altra banda davant l’actuació de la policia, donant una sensació d’impunitat als grups d’extrema dreta”.

En aquest sentit, s’ha criticat que Ajuntament de Terrassa i Generalitat permetessin que es realitzés un “acte feixista a la nostra ciutat. No pensem tolerar aquest discurs d’odi campi pels carrers lliurament. Advertim a l’alcalde de Terrassa que es posi les piles, perquè el problema és el feixisme no qui el combat. La permissivitat amb aquests grupuscles d’extrema dreta s’ha d’acabar. Sabem que la policia els té identificats, que han estat protagonistes de diverses agressions, i demanen i exigim que no es permeti més la seva impunitat”, ha sentenciat Franki. Del mateix parer ha estat Joan Tamayo que ha demanat una “resposta contundent i pacífica de la ciutadania en defensa dels valors democràtics i dels drets humans”.

Des de SAT i Antifeixistes remarquen que tenen constància de 26 persones ferides per cops i projectils, amb el corresponent informe mèdic. A més de dues persones que van ser detingudes i d’una desena de persones que van ser identificades. Des dels col·lectius feministes també s’ha anunciat que una dona que participava en la manifestació ha denunciat que un agent de servei del cos dels Mossos va realitzar-li tocaments. Està previst que pròximament es faci una assemblea per tal de decidir si es tira endavant la denúncia col·lectiva contra els Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa