MónTerrassa
Jordi Ballart afirma que l’ANC “falta a la veritat”
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, respon a l’Assemblea, que ha afirmat que la ciutat no se’l mereix com a alxalde.

“Senyors i senyores de l’ANC de Terrassa, si us plau, pel bé de tots, deixeu de faltar a la veritat. En cap comunicat he trencat cap promesa ni he anunciat res, com afirmeu en el vostre comunicat. Com vaig dir divendres i es pot llegir al meu facebook (darrera línia), a partir de demà dilluns anunciaré les decisions preses. Un alcalde representa a tots els ciutadans i ciutadanes, no només a una part, com vosaltres voldríeu”.

L’ANC Terrassa ha emès un comunicat en què s’adreça personalment a l’alcalde Jordi Ballart. L’entitat independentista expressa la seva “incomoditat i perplexitat” per les declaracions i posicionaments que el socialista ha fet “des de fa temps” envers la situació política que estem vivint. Afirmen que quan el passat 5 d’octubre va declarar que si el PSOE donava suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola “abandonaria l’alcaldia i la militància”, van sentir “respecte polític en veure que estava a l’alçada de les circumstàncies”. Una promesa que afirmen que “va trencar en un comunicat anunciant que no deixaria l’alcaldia” malgrat que ja s’havia fet efectiva l’aprovació al Senat, amb la complicitat del PSOE.

En el comunicat de Ballart justifica aquest canvi de decisió apel·lant “a la política, el diàleg i el respecte”. Ara bé, des de l’ANC Terrassa consideren que “l’aplicació i el xantatge polític que representa l’article 155 no seria possible si el partit en el qual vostè milita no hagués donat suport. Aquí està la contradicció dels principis als quals vostè apel·la per incomplir la seva promesa. Allunyat del que representa una mirada sobre els propis actes amb perspectiva temporal, vostè pretén presentar-se com el polític compromès i disposat a obrir tots els espais que siguin possible a favor del diàleg a la nostra ciutat, sense assumir la responsabilitat política de l’atac a la democràcia que representen les mesures concretes de l’article 155″, subratllen.

L’Assemblea també aprofita el comunicat per recordar a Ballart que “nosaltres, que sempre hem estat disposats a dialogar i trobar el bé comú pel nostre país, hem patit, des de fa més d’un any, la negativa permanent per part seva de rebre’ns públicament“. Per això, “quan no ha estat capaç de considerar la nostra entitat com un interlocutor polític i quan constatem amb estupor que el vostre partit és còmplice de l’acció devastadora que pretén l’aplicació de l’article 155 i que vostè no vol complir amb els seus compromisos, no és estrany que ens aparegui un dubte sobre la seva capacitat per pilotar un diàleg sincer“. Per tot plegat, el comunicat de l’ANC conclou que estem “convençuts que Terrassa no es mereix un alcalde capaç de fer de la manipulació del discurs el recurs per mantenir-se en el poder. El lideratge democràtic, senyor alcalde, té sentit en l’ètica de la veritat i no en la del simulacre”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepi a octubre 30, 2017 | 07:08
    Pepi octubre 30, 2017 | 07:08
    Sr Ballart, no hi ha excuses,"dimitiré si el psoe dona suport al 155" aquest article és de tot menys constitucional. Tots els que us ompliu la boca de constitucio no dubteu en incumplir-la. Ha de dimitir de l'alcaldia ja. De qui dialèg parla quan no ha volgut rebre mai als representants de l'ANC Terrassa en haver-li demanat un munt de vegades, menteig més que parla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa