Amnistia Internacional dur a terme aquest dissabte, 16 d’octubre, una acció a Terrassa de recollida de signatures contra l’abús policial. L’entitat ha decidit fer un pas més per pressionar la Generalitat amb un doble objectiu. “Hem expressat amb nombroses ocasions la nostra preocupació per casos d’ús excessiu de la força i maltractaments a Espanya i a Catalunya a mans d’agents de les forces de seguretat”, exposen en un breu comunicat dels motius que els empenyen a aquesta campanya de firmes, que a la nostra ciutat tindrà lloc de 10 del matí fins a la una del migdia a la plaça del Progrés, al barri de Ca n’Aurell.

L’entitat reclama, per una banda, “més transparència”, i considera que cal que els “protocols d’ús de la força i les normes d’ús de les armes d’ús policial han de ser públics i s’han d’ajustar als estàndards intencionals de drets humans”. Per l’altra, reclamen a la Generalitat de Catalunya “més i millor control”, el que implicaria “Revisar els mecanismes interns de rendició de comptes de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra” amb l’objectiu que “les possibles vulneracions de drets perpetrades per agents policials no quedin impunes”. I alhora, s’establissin garanties que no es tornaran a produir.

El concepte “brutalitat policial” s’utilitza per referir-se a aquelles violacions de drets humans comesos per la policia o agents dels cossos de seguretat, tinguin la competència que tinguin. Estaríem parlant des de pallisses a insults racistes, tortures, homicidis il·legítims o l’ús indiscriminat d’agents de repressió -com les bales de foam o pots de fum- en manifestacions. Des d’Amnistia Internacional recorden que “l’ús il·legítim de la força per part de la policia pot violar drets de discriminació, llibertat i seguretat o la igualtat de protecció davant la llei”, i que hi ha lleis i normes internacionals estrictes que regulen com i quan la policia pot recórrer a la força.

Comentaris

    Albert Pérez Octubre 16, 2021 | 09:43
    yo con 65 años sufrí una agresión brutal por parte de la policía municipal con estrangulamiento, golpes e insultos en un portal a donde me llevaron para que nadie lo viese. hace 15 meses y todavía estoy esperando una simple y honesta disculpa por parte del alcalde a quien voté y apoyé ¿Dónde está una policía democrática? ¿porque el testimonio de ellos vale mas que el de un ciudadano agredido?

Nou comentari