MónTerrassa
Albiach constata el “mal” que han fet les “retallades” a l’Hospital de Terrassa
  • CA
La presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, sortint de l'Hospital de Terrassa on s'ha reunit amb els seus professionals
La presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, sortint de l’Hospital de Terrassa on s’ha reunit amb els seus professionals | ACN

!--akiadsense-->

La presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, ha reclamat aquest divendres a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de visita a Barcelona, que “deixi de crispar” i “enfrontar territoris” i que col·labori en la lluita contra la pandèmia. Després de reunir-se amb personal de l’Hospital de Terrassa, Albiach, que dijous va convidar Ayuso a passejar per Catalunya per comprovar que el castellà no està perseguit, li ha demanat que visiti els hospitals catalans per veure “el mal que han fet les retallades”. Unes retallades, li ha recordat, que han fet que el sistema sanitari de la Comunitat de Madrid estigui “obsolet” i que tingui una fuga de talent “escandalosa” per les males condicions laborals dels seus professionals.

A la sortida de l’Hospital de Terrassa, on s’ha reunit amb membres del comitè d’empresa del centre, Albiach ha assenyalat que els mals que afecten aquest hospital són extrapolables al conjunt del sistema sanitari públic català: manca de finançament, precarietat laboral del nou personal contractat i una preocupant fuga de talent a d’altres regions de l’Estat o països europeus on es paga més bé i les condicions de feina són menys millors. “Hem vingut a l’Hospital de Terrassa a conèixer de primera mà quines són les preocupacions dels seus professionals, com podem ajudar després d’una primera onada de la pandèmia que ha deixat el sistema estressar i com afronten la segona”, ha explicat Albiach.

Albiach ha recordat que l’infrafinançament del sistema de salut públic està fent molt difícil lluitar contra la pandèmia i ha acusat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de “crispar” quan defensa la baixada d’impostos a la comunitat on governa i s’oposa a l’harmonització fiscal. ” Li demanaria que deixi de crispar, perquè no fa una altre cosa, quan s’ha demostrat que el seu model sanitari és obsolet i caduc”, ha afegit. Per últim, Albiach ha destacat que després de visitar l’Hospital de Terrassa ha constatat que el Pacte Nacional per la Salut que defensen és més necessari que mai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa