MónTerrassa
Albert: “No volem ni podem construir la ciutat de present i futur sols”
  • CA
Els regidors d'ERC-MES han realitzat una assemblea oberta a la ciutadania
Els regidors d’ERC-MES han realitzat una assemblea oberta a la ciutadania | ERC-MES

!--akiadsense-->

Aquest dimarts va tenir lloc l’assemblea oberta amb els regidores i regidors d’ERC-MES per tal d’explicar a la ciutadania el balanç del primer any al capdavant del govern municipal de Terrassa. Isaac Albert, Pep Forn, Teresa Ciurana, Ona Martínez i Carles Caballero, sota la direcció de la presidenta de la secció local d’Esquerra a Terrassa Xènia Albà, van “retre comptes” de forma telemàtica amb tots aquests egarencs que van voler saber quina ha estat la tasca dels republicans i resoldre dubtes sobre actuacions o problemàtiques actuals i futures.

L’assemblea va començar amb les cinc intervencions de cada regidor on van exposar els principals canvis realitzats durant aquest primer any a les seves respectives àrees. Posteriorment a la intervenció dels cinc, es va fer un torn obert de preguntes. Isaac Albert, portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES i primer Tinent d’Alcalde de promoció econòmica i projecció de la ciutat, va exposar que “impulsar el canvi polític que necessitava Terrassa era tot un repte, un canvi per la ciutat i a favor de la seva gent, buscant noves formes de governar i un nou projecte de present i de futur. Un any després, amb la crisi del coronavirus, l’obligació de governar i fer participar a tothom d’aquest canvi és una responsabilitat”. En aquesta línia va posar èmfasi en la participació del Pacte de Ciutat, on és necessita de l’ajuda de tothom per construir “un present i un futur compartits” que facin de Terrassa la ciutat que tots volem.

Albert, va recordar també que la crisi provocada per la Covid-19 els va agafar “treballant per aquest canvi” i que la Covid-19 ha fet “visible l’invisible” que ja existia abans, però que la crisi ho ha tret amb més força que mai. “El moment que vivim és un moment molt important, i hem de tenir la capacitat i la generositat de fer aquest treball conjuntament. La construcció de la ciutat és conjunta, podem governar sols, però no volem i no podem construir la ciutat de present i futur sols”, explica Isaac Albert en referència a la caiguda del pacte de ciutat per part dels partits de l’oposició. “Mai Terrassa ha necessitat tant del seu talent. La Covid-19 ha fet evidents les nostres febleses, cal respondre-li amb tot el nostre potencial”, sentencia Albert.

El mandat de la “revolució verda”

Per la seva banda, Pep Forn, regidor d’economia social i innovació, universitats, turisme i projectes audiovisuals, va parlar sobre l’economia social, “un altre model de desenvolupament econòmic molt més responsable, arrelat al territori, que ens ajudi a transformar i a millorar l’entorn”. Forn, també va parlar del replantejament del turisme que està fent Terrassa, un replantejament que passa per saber què som i que volem ser i “desenvolupar allò que volem ser de turisme a la ciutat”.

Teresa Ciurana, cinquena Tinent d’Alcalde de l’àrea de cicles de la vida, i regidora d’educació, va posar en valor la nova idea de l’educació 360, que contempli l’educació dins l’escola, però també fora amb accions com els patis oberts o les activitats extraescolars, entre d’altres. “Un canvi d’actitud com a Ajuntament respecte a aquest tema. Ara som un Ajuntament proactiu, i tot i no tenir competències en educació, creiem que hem de tenir interlocució amb el departament d’educació, i tenim unes mancances que cal resoldre”, explica Ciurana. Ciurana ha volgut posar en èmfasi tota la feina feta durant la crisi provocada per la Covid-19, i ha volgut exposar la importància de la creació de l’àrea de cicles de la vida per garantir, com a Ajuntament, “els drets de totes les persones i els col·lectius i promoure l’autonomia al llarg de tots els cicles vitals”.

En aquest sentit, Ona Martínez, regidora d’Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Qualitat Democràtica, Transparència i qualitat i Tecnologia, ha ressaltat la importància de cicles de la vida com a àrea, però també com a concepte. “Posem en relleu precisament que les persones han d’estar al centre de les polítiques públiques, i perquè ho estiguin cal tenir en compte tots els cicles vitals que vivim les persones al llarg de la vida i per tant, totes les polítiques que fem des de l’Ajuntament han de tenir en compte la perspectiva de l’àrea de cicles de la vida”.

Finalment, Carles Caballero, regidor d’Arquitectura i Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, va emfatitzar que aquest mandat és i serà “el mandat de la revolució verda. Un nou model de ciutat que preveu fer de Terrassa una ciutat resilient i amb capacitat d’adaptar-se als canvis que s’esdevindran, que treballa per resoldre l’emergència climàtica, una ciutat més ordenada, més saludable, més neta, més còmode, més compacte, més verda, amb l’aire més net i amb menys soroll, per poder viure millor”. Segons ell, “una gran transformació de la ciutat, la gran transformació de la ciutat que tenim pendent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa