MónTerrassa
Albert (ERC): “Sense el 155, hi hauria tallers per a la gent gran de Terrassa”
  • CA

Aquest dijous en alguns dels casals de la gent gran de la Generalitat a Terrassa els usuaris han protestat per la suspensió durant els mesos d’abril a juny de les activitats gratuïtes que oferien. Desenes de persones, per exemple, han fet sentir la seva veu davant del Centre Cívic Montserrat Roig, a Ca n’Anglada, amb cartells reclamant que es torni a fer els tallers subvencionats.

Des d’ERC-MES han cregut convenient sortir al pas “de la utilització populista i barroera que alguns partits han intentat fer d’aquestes protestes legítimes“. “Ni és la Generalitat qui ha deixat sense activitats gratuïtes a una part de la gent gran, ni hi ha hagut manca de previsió”, ha manifestat el portaveu del grup municipal d’ERC-MES a Terrassa, Isaac Albert, i és que pels republicans el culpable és clar: “No permetrem que s’utilitzin les protestes legítimes de la gent gran per fer populisme. Sense l’aplicació de l’article 155 avui hi hauria activitats gratuïtes”.

Per fer possibles aquestes activitats, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), encarregada de programar-les, fa un contracte de servei de monitoratge. El contracte acabava el 31 de desembre i, com que la licitació és llarga (uns 8 mesos), el març de 2017 ja es va començar a preparar aquest concurs. Va ser aleshores quan el govern de la Generalitat va ser intervingut a petició de PP, C’s i PSOE, deixant en mans del govern estatal la decisió de mantenir aquestes polítiques o aturar-les.

Els republicans afirmen que el primer trimestre s’ha pogut fer gràcies a l’esforç en l’àmbit tècnic des de la DGACC i, actualment, s’estan cercant alternatives gratuïtes fins a poder resoldre el concurs de monitoratge. Albert remarca que “resulta irònic que partits com Ciudadanos que no han obert la boca davant les manifestacions per unes pensions dignes ara vulguin emprar la manca d’activitats gratuites als casals per fer campanya quan ells, precisament ells, en són uns dels principals responsables”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa