MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa renovarà el Consell Escolar Municipal

L’Ajuntament de Terrassa renovarà el Consell Escolar Municipal (CEM) a principis de l’any vinent. El Consell és l’òrgan de consulta i participació de tots els sectors implicats en la planificació de l’ensenyament no universitari. Una part dels membres que representen el personal docent, el personal d’administració i serveis, les famílies i l’alumnat finalitzaran la seva activitat i donaran pas a nous i noves representants provinents dels consells escolars dels centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics (escoles i instituts públics i concertats). 

Normalment, els membres dels consells escolars són elegits per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys, però les eleccions del 2020 no es van dur a terme per la situació sanitària, i per aquest motiu, no s’ha pogut renovar tampoc el CEM, que es nodreix dels consells de centre.

El procés de renovació del CEM es durà a terme un cop finalitzi el procés electoral als consells dels centres, que es desenvoluparà durant els mesos de novembre i desembre. Segons resolució del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, avui 11 de novembre han de quedar constituïdes les meses electorals a les escoles i instituts. Les candidatures s’han de presentar a l’escola o institut corresponent, i entre el 22 i el 26 de novembre, segons el centre, tindran lloc les votacions. El 20 de desembre han de quedar constituïts tots els consells escolars de centre.

Un cop constituïts els consells escolars, els representats del professorat, personal d’administració i serveis, famílies i alumnat poden presentar candidatura al Consell Escolar Municipal a partir del 15 de gener. Les votacions es duran a terme entre el 8 i el 12 de febrer, i la primera setmana de març s’ha de constituir el nou CEM.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha fet una crida a la participació, tant a les eleccions a consells de centre com després, al CEM: “Vull animar tothom a implicar-se. No només a votar, això per descomptat, també a presentar candidatures. Els consells necessiten persones que es preocupin per l’educació, pel funcionament dels centres, pels menjadors, pels projectes educatius. Persones de tots els àmbits. El funcionament d’una escola o institut no pot dependre només de la direcció, ha de ser cosa de tothom, perquè això és el que vol dir la democràcia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa