MónTerrassa
L’Ajuntament tindrà una Guia de comunicació inclusiva
  • CA
Meritxell Lluís ha presentat la moció en el ple de novembre
Meritxell Lluís ha presentat la moció en el ple de novembre | J.M.O.

!--akiadsense-->

Junts per Terrassa ha portat al ple municipal d’aquest divendres una proposta de resolució en què demana elaborar una guia de comunicació inclusiva. “Creiem que és important l’elaboració d’una guia que marqui les pautes per a tota la comunicació que emet l’Ajuntament, tant la interna com l’externa i que sigui interioritzada per tot el personal i de les seves empreses públiques”, ha manifestat la seva portaveu, Meritxell Lluís, en el seu torn de presentació. Es tracta “de fomentar i practicar una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis i que sigui respectuosa amb tothom. Hi ha moltes alternatives per expressar-nos sense haver de recórrer a paraules, expressions o imatges que poden marginar, fer mal i alimentar el prejudici que tenim de moltes persones i col·lectius”.

La moció ha estat aprovada per unanimitat.

Primer.- Elaborar una Guia de Comunicació Inclusiva de l’Ajuntament de Terrassa per tal de fomentar una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis i que sigui respectuosa amb tothom.

Segon.- Que l’elaboració d’aquesta Guia es faci conjuntament amb els òrgans de participació i serveis municipals corresponents (Capacitats Diverses i Accessibilitat, Servei de Ciutadania, de Comunicació, de Polítiques de Gènere, LGTBI+, etc).

Tercer.- Adaptar tota la normativa i comunicació de l’Ajuntament de Terrassa als criteris establerts per la Guia de Comunicació Inclusiva.

Quart.- Donar coneixement d’aquesta Guia a totes les escoles de Terrassa, als mitjans de comunicació de la ciutat, i a tot el personal municipal així com al d’empreses públiques municipals.

Cinquè.- Traslladar aquests acords al President de la Generalitat de Catalunya, al President del Parlament de Catalunya, al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per tal que adoptin una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis i que sigui respectuosa a tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa