MónTerrassa
Aguinaga (Cs): “No hi ha diners per a acabar amb els barracons, però sí per TV3”
  • CA

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha denunciat “l’increment de la massificació en els centres públics de Terrassa, que aquest curs ja ha rebut 8 grups addicionals en línies escolars ja consolidades de diferents escoles”. A més, ha afirmat que “aquesta lamentable situació és fruit de la falta de previsió del departament d’Educació de la Generalitat” i per això ha reclamat al Govern “un compromís en aquest mandat per a acabar amb els barracons escolars a la ciutat”. Aguinaga ha avançat alguns dels problemes educatius que denuncia la formació taronja i les propostes sobre aquest tema que presentarà per a debatre en la pròxima Junta de Portaveus local.

David Aguinaga ha insistit que “la matrícula viva a Terrassa no deixa de créixer i la Generalitat es limita a posar pegats a la situació saturant centres sense augmentar recursos”. La iniciativa de Cs pretén “que el consistori insti a la Generalitat a adoptar les mesures oportunes per a anticipar-se a les repercussions del constant creixement de població a la ciutat, previst com a mínim fins a 2026”. El regidor ha qüestionat “fins quan continuarà sent Catalunya líder dels barracons escolars a Espanya?” En aquest sentit, Aguinaga ha criticat que “no hi ha diners per a acabar amb els barracons, però sí per a pagar el dèficit de TV3”.

L’edil de Ciutadans també ha destacat que és urgent “evitar el greu problema de la segregació escolar a Terrassa”. Aguinaga ha exigit que Educació “activi mecanismes de detecció i diagnosi d’alumnes de necessitats educatives especials (NEE) incrementant el personal especialitzat”. En la seva opinió, “no aconseguirem revertir la segregació escolar si no hi ha un diagnòstic precoç dels casos”, però la dotació actual de la Generalitat és insuficient i “no es pot deixar la responsabilitat d’aquesta detecció als serveis socials municipals”.

Aguinaga ha recordat que cal “garantir l’equitat educativa per a les classes socials menys afavorides”. En aquesta línia, Cs demana al consistori que insti al Govern “a promoure l’educació gratuïta i universal en la franja de 0-3 anys”, així com “a iniciar els treballs per al desplegament d’una llei que asseguri la gratuïtat dels llibres de text” i, finalment, “a impulsar les mesures legals per a desplegar un sistema d’educació trilingüe (català-espanyol-anglès) en els centres escolars”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa