MónTerrassa
Els advocats utilizen paraules de Millo per demanar la llibertat de Rull
  • CA
El candidat de JxCAT a la presidència, Jordi Turull | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

L’advocat de Josep Rull i Jordi Turull ha demanat avui mateix l’alliberament dels dos consellers de manera immediata després que el president de la Generalitat, Quim Torra, els hagi nomenat consellers de Territori i Sostenibilitat i de Presidència.

En l’escrit, al que ha tingut accès El Món, els advocats entenen que tenen els seus drets polítics intactes, no hi ha risc de fuga i sobretot perquè ha acabat un dels principals arguments de l’empresonament exposat pel mateix Pablo Llarena: “la mesura cautelar garanteix així el retorn de l’autogovern”. I així ha estat, amb la investidura i presa de possessió de Torra. A més utilitzen paraules i declaracions del delegat del govern espanyol a Catalunya, com Enric Millo, que defensava no tenir “líders independentistes a la presó perquè no ajudava”.

Concretament, l’equip jurídic d’ambdòs consellers recorden a l’instructor que la interlocutòria que els va tornar a la presó va argüir l’existència d’un possible risc de fuga i l’apreciació de risc de reiteració delictiva que garantia “l’encertat retorn de l’autogovern”.

L’escrit dels lletrats recorda a Llarena que és de “coneixement públic, que Catalunya compta des del 17 de maig amb un nou president i, en nomenar-se el Govern, quedaran sense efecte les mesures acordades en el seu moment pel Senat a l’empara de l’art. 155 de la Constitució Espanyola, moment en què es podrà sostenir que Catalunya haurà recuperat el dret a l’autogovern que li reconeix l’art. 2 de la mateixa Constitució”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa