MónTerrassa
Torra, des de Terrassa: “Tingueu esperança, ens en sortirem”
  • CA
x
Quim Torra, durant la seva intervenció a Terrassa | R.R.

“Vull transmetre un missatge d’esperança. Aquest país se’n sortirà. Ens en sortirem. Des del govern, des de l’exili i des de la presó ens hi estem deixant la pell amb valors republicans de justícia, llibertat i democràcia. Ho farem fins al final. Si cal, amb el nostre sacrifici”. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha viscut un dels principals actes de campanya electoral aquest dilluns a Terrassa, on ha participat en els ja tradicionals cants per la llibertat que, des de fa més d’un any, es realitzen al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament. Torra ha estat acompanyat dels candidats de la comarca de Junts per Catalunya, a més del candidat a l’alcaldia de Terrassa, Miquel Sàmper, la candidata al Senat, Meritxell Lluís i la candidata al Congrés, Míriam Nogueras. Després dels cants, Torra s’ha dirigit als assistents en un discurs on ha agraït la col·locació d’una pancarta en suport als presos polítics que s’eleva a l’alçada del balcó d’un Ajuntament que es resisteix a penjar-la tot i que va ser aprovada en un ple municipal. “Sou al costat correcte de la història. Al costat de la democràcia. L’autodeterminació no és il·legal. Cada dia rebem amenaces, des de Terrassa li diem al president Pedro Sanchez que no tenim por i que anirem fins les últimes conseqüències. Ho tornarem a fer. No tenim por. Seguirem endavant fins la llibertat, fins el final”, ha defensat el president català.

Torra ha animat als ciutadans de Terrassa a no tenir por i a respondre amb “més democràcia i més Puigdemont” als qui volen perpetuar un 155 “indefinit”. “L’única garantia que no s’aplicarà un 155 i que ens mantindrem ferms amb els compromisos adquirits l’1-O és Junts per Catalunya”, ha afegit el president de la Generalitat, que ha reivindicat que “Junts per Catalunya representa el principal espai central de la política catalana, allà on es prenen les principals decisions. No sabem qui tenim a la dreta o a l’esquerra. No posem cap partit per sobre del país”. Torra ha insistit en la necessitat de “tenyir de groc el país” i ha anticipat que treure uns bons resultats en aquests comicis poden ser uns bons presagis per les pròximes. “Si ens va bé al Congrés i als Ajuntaments, ens aniran millor les altres. Vull que els alcaldes dels ajuntaments vinguin a la generalitat i em diguin que estan amb nosaltres”, ha pronosticat Torra, que ha volgut enviar “un missatge de solidaritat i fraternitat als francesos” per l’incendi a la Catedral de Notre Dame.

x
Els cants de la llibertat han comptat amb la participació de Quim Torra | R.R.

L’acte, que ha continuat davant la Torre del Palau, ha estat precedit d’un vídeo de campanya amb Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, Jordi Sánchez, com a principals protagonistes. “És molt difícil poder parlar després de veure un vídeo sobre els presos. Donen ganes de plorar. El vídeo de la dignitat”, ha apuntat Miquel Sàmper, candidat a l’alcaldia de Terrassa, que ha defensat que representen una candidatura “unitària i transversal”. “No és difícil anar a Madrid i fer política, però la flaire que ens ha mostrat el vídeo és la que hem de tenir, la de dignitat democràtica”. Sàmper ha tingut un record per tres conciutadans com Pere Soler, per qui demanen 11 anys de presó, el conseller a l’exili, Lluís Puig, i el conseller empresonat, Josep Rull: “Terrassa és diferent, és la ciutat més colpejada per això, ho patim de manera triple“. “Quan a Madrid van veure unitat a Junts pel Si, van tenir molta por. Som transversals perquè en aquest moment excepcional, que segurament no tornarem a viure, amb violència i manca de democràcia per part de l’Estat espanyol, volem ser transversals per poder ser els màxims possibles”, ha sentenciat.

A l’acte també s’han presentat els diferents candidats comarcals de Junts per Catalunya: Gemma Margarit (Castellbisbal); Nil López (Matadepera); Jaume Ruscalleda (Rubí), Miquel Sàmper (Terrassa); Miquel Puig (Ullastrell); Xavier Garcia (Vacarisses) i Cesca Berenguer (Viladecavalls). Tots els candidats municipals s’han presentat amb un breu discurs. “Defenso que les persones siguin valorades pels seus mèrits i no pels vincles familiars, però en la meva candidatura al Senat hi pesa molt ser la parella d’un pres polític”, ha afirmat la portaveu vallesana, que vol donar veu als presos i preses polítics. Lluís ha posat el moment emotiu a la cita recordant l’experiència que passa des que la seva parella, Josep Rull, va ser empresonat: “Viure amb el company a la presó, amb dos fills petits i veure com alguns l’insulten no és fàcil. Però la gent de Terrassa m’ajuda molt amb la vostra solidaritat. A tots, des dels amics als anònims que llueixen un llaç groc, gràcies”.

A l’acte també hi ha participat Míriam Nogueras, candidata al Congrés: “És molt més agradable estar aquí al faristol que davant tota la colla d’impresentables que tenim a Madrid. Animo a tots els que feu el pas a entrar en política a no defallir”, ha arrencat, per seguir amb un discurs molt crític amb el PSOE: ” Sembla que el PSOE és la salvació de tot. Ells són els del 155. No lluitar pel que volem és perdre. Com que hem lluitat, molestem i molt. A Puigdemont no l’apartarem, com deia l’editorial d’El País, sinó que el farem cada dia més gran. El 2012 el PSC portava al programa electoral fer un referèndum acordat. Se n’han oblidat. A nosaltres no ens enganyaran més. Nogueras, a més, s’ha mostrat disposada a escoltar un referèndum acordat: “Nosaltres volem diàleg, i on hi hagi urnes ho farem. Si volen referèndum acordat, benvingut. Anem a Madrid a fer el que vam decidir l’1-O. No hem arribat fins aquí per seguir amb l’stato quo. Catalunya només ens té a nosaltres”. També Lluís Puig s’ha pogut dirigir als ciutadans de la seva ciutat a través d’un vídeo on ha defensat la seva candidatura: “Volem portar al Senat la vergonya per combatre el 155. Ens dona força per seguir explicant les vergonyes que fa l’estat espanyol. Som els de prou parlar en contra de Catalunya i dels catalans”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A cagar a la via... a abril 15, 2019 | 23:26
    A cagar a la via... abril 15, 2019 | 23:26
    ... y en la via, un agujerito para ver la Republiqueta
  2. Icona del comentari de: jordi a abril 16, 2019 | 10:46
    jordi abril 16, 2019 | 10:46
    UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
  3. Icona del comentari de: nuevo engañito lerdossss a abril 16, 2019 | 11:17
    nuevo engañito lerdossss abril 16, 2019 | 11:17
    os va la marchaaaaaaa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa