MónTerrassa
El 155 i la tensió política multiplica la LGTBI-fòbia a Catalunya
Eugeni Rodríguez i Elena Longares a la seu de l'OCLH
Eugeni Rodríguez i Elena Longares a la seu de l’OCLH | JOAN ANTONI GUERRERO

!--akiadsense-->

L’aplicació de l’article 155 a les institucions catalanes està tenint un efecte devastador en la lluita contra la LGTBI-fòbia a Catalunya, segons mostra un nou informe, referent al 2017, elaborat per l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCLH). Els responsables de l’entitat han explicat aquest dijous les conseqüències que el conflicte amb l’Estat des de l’1 d’octubre està provocant: per una banda, s’ha aturat de forma abrupta la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra amb qui s’estava treballant els protocols pel que fa a les denúncies d’agressions. Aquesta feina s’estava fent amb una implicació especial del Major Josep Lluís Trapero, que s’havia pres amb molt d’interès la lluita contra l’homofòbia. A més la intervenció estatal de les institucions provoca problemes a l’entitat pel que fa al seu finançament, tant és així que la persona que treballa per l’entitat no ha cobrat el sou de març i es depèn ara de donacions particulars i actes solidaris. Finalment, la tensió política ha multiplicat el discurs d’odi LGTBI-fòbic a les xarxes socials, amb l’ús de la tendència sexual com a arma per atacar políticament els contrincants.

El president de l’OCLH, Eugeni Rodríguez, ha volgut expressar la seva opinió personal sobre el 155 considerant que “la imposició de l’article” a Catalunya és una “irregularitat que genera una anomalia al funcionament de les institucions” catalanes. A causa del 155, ha remarcat, l’entitat “no disposa de conveni, la persona que treballa aquí no ha cobrat el sou de març i no hem pogut pagar el lloguer d’aquest mes”. Aquestes, ha remarcat, “són les conseqüències reals” de la intervenció de les institucions catalanes: “no ens arriben els diners”. Això els obliga a fer festes i viure per ara de donacions privades.

Recuperar la feina amb els Mossos

A banda d’aquest problema, ha subratllat que la intervenció de la policia catalana també endarrereix la feina que s’estava fent amb els comandaments dels Mossos per millorar els protocols de lluita contra la LGTBI-fòbia a Catalunya. “Creiem absolutament necessari recuperar la relació i la feina que teníem amb els Mossos”, ha dit Rodríguez, especialment pel que fa al desenvolupament de la labor pedagogia entre membres de la funció pública. “Amb el Major Trapero estàvem en un punt bo de col·laboració i volem continuar amb aquest grup de treball”, ha assenyalat Rodríguez.

Nou comentari

Comparteix