Mapa de la comarca amb els colors del partit guanyador
Mapa de la comarca amb els colors del partit guanyador | Gencat /Món Terrassa

!--akiadsense-->

A la demarcació de Terrassa, les eleccions al Parlament d’aquest diumenge han deixat un mapa multicolor i prou diferent del que va deixar els anteriors comicis de 2017. I és que fins a tres municipis han proclamat un vencedor diferent. Els pobles han optat per ERC, els més rics de Catalunya, per Junts, mentre que les ciutats més poblades, pel PSC. D’aquesta manera, tenim nou municipis i tres partits guanyadors diferents. Curiosament, sempre que ERC no guanya, acaba com la segona força més votada.

Destaca que en els tres municipis que el 2017 havia guanyat Ciutadans, quatre anys més tard la formació taronja ha passat a ser residual i s’han imposat o bé el PSC (a Castellbisbal) o bé ERC (Viladecavalls i Vacarisses). Pel que fa a la resta de municipis, a Rellinars i Ullastrell els republicans es mantenen, mentre que a Matadepera, Junts com més habitual arrasa. A Terrassa, victòria socialista que treu del mapa als d’Inés Arrimadas.

Dins de la demarcació egarenca també s’hi pot comptar Rubí, on els socialistes han guanyat i on Ciutadans també havia estat el 2017 la força més votada; i Sant Cugat del Vallès, on ha guanyat Junts -com al 2017-, deixant el mapa amb una paleta de colors més repartida.

Resultats municipi a municipi:

Junts, sense rival a Matadepera

Vacarisses es pinta de groc republicà

Còmode victòria d’ERC a Viladecavalls

Castellbisbal es tenyeix de roig socialista

ERC guanya a Ullastrell gràcies a 3 vots de diferència respecte Junts

ERC s’imposa amb claredat a Rellinars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa