MónTerrassa
1.460 dies cantant a Terrassa per la llibertat dels presos polítics
  • CA

Un 14 de novembre de 2017 va ser la primera vegada que un grup de persones van trobar-se davant de l’Ajuntament de Terrassa per reclamar, a través de la música, la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. D’això ja en fa quatre anys, i fins i tot en els moments més cruents de la pandèmia de la Covid-19, quan estaven prohibides les trobades presencials, es va trobar la manera -de manera telemàtica- per no perdre l’esperit reivindicatiu i fer visible l’acte de protesta. Ni la pluja ni el vent, ni tampoc el fred o aquelles dates festives o assenyalades han interromput aquesta cita.

Aquest diumenge, amb motiu de l’efemèride, s’ha decidit fer un acte especial. Serà com és habitual a les set de la tarda i al Raval de Montserrat. En aquesta ocasió es comptarà amb la companyia del Col·lectiu MAR (Mares i Àvies per la República), nascut a l’octubre de 2019 arran de les manifestacions protagonitzades sobretot per jovent i que van acabar amb detencions i envoltades de polèmica per l’actuació policial. I amb representants de Músics per la Llibertat. A més de la presència d’altres associacions i col·lectius implicats en la lluita independentista. També destacarà la participació d’alguns dels presos polítics, com el terrassenc Josep Rull, que ja ha confirmat la seva presència a través de les xarxes socials. L’acte es podrà seguir també a través del canal de Twitter (@cantsdellibert1) i del Zoom.

Els Cants de Llibertat han anat creixent amb el pas dels mesos i per les escales de l’atri de l’Ajuntament hi han passat tot tipus de personalitats, des del president Quim Torra, a consellers, diputats, presos polítics i represaliats, representants de tots els partits i entitats independentistes, col·lectius socials, músics, escriptors, i fins i tot, uns dels últims ha fer acte de presència han estat un grup de caminadors flamencs vinguts des de Bèlgica. S’han pogut veure tot tipus de pancartes i proclames, i el repertori artístic també ha anat variant i introduint noves versions. Segurament però, la més famosa, és i continuarà sent l’adaptació al català de la cançó  Do You Hear the People Sing, del musical Els Miserables, traduïda com El Cant dels Indignats, que s’ha convertit en tot un himne contra la repressió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa