Tot just al mig del cinquè lustre del segle vint-i-un iniciem aquesta Columna Flamenca amb una profunda vivència d’agraïment i compromís, l’agraïment a Món Terrassa per la implicació demostrada en la difusió de la cultura, i és per això que hem vist amb bons ulls la oferta de la oportunitat d’adreçar-nos a totes les persones seguidores d’aquesta publicació. D’altra banda manifestem el nostre compromís de facilitar i fer-vos arribar un millor coneixement del Flamenc que s’està coent a casa nostra i rodalies.

La idea base consisteix en posar llum a tots aquells temes que per qüestions del foment interessat d’estereotips no us han permès fins ara conèixer ni gaudir quelcom més del, Flamenc al mateix temps intentarem informar dels esdeveniments a casa nostra per si poguessin ser des vostre interès.

Moltes de vosaltres sens dubte ja sabeu de la Asociación Cultural Andaluza (ACA Flamencologia) es tracta d’una Penya Flamenca única en Catalunya situada a l’avinguda Àngel Sallent 23 de Terrassa. En condicions normals, cada cap de setmana es fan actes Flamencs. Les Jam sessions Flamenques són molt importants per què tothom pugui participar i expressar-se lliurement sense cap mena de condicionament, s’acostumen a fer un diumenge al mes. Cada dissabte pels matins es fan classes de guitarra d’acompanyament al “cante” i breument classes de percussió. També un cop al mes, concretament el darrer dissabte del mes a la nit, fem les famoses Nits de Ramoni (cançó andalusa, que no espanyola). Com veieu pels continguts ja comencem a trencar estereotips, busquem rigor i difusió del Flamenc, seguint en coherència els continguts que impliquen la paraula Flamencologia, que implica l’estudi del Flamenc amb rigor científic. Amb aquest nom neix aquesta penya, una entitat que compleix aquest any els seus deu anys d’existència, en els darrers anys hem tingut la fortuna de oferir diferents xerrades il·lustrades i concerts de Flamenc Clàssic.

El seguiment d’aquesta columna us facilitarà obtenir una idea clara sobre qüestions que envolten al Flamenc, definicions, trencament d’estereotips, dels inicis, de la seva evolució, dels entorns, del “cante jondo”, dels sons aflamencats i moltes de coses més. Volem posar a la vostra disposició les referències adients que us permetin gaudir de la lírica, del ball, dels estils o “palos”. En definitiva, podeu conèixer en primera persona una mica més i millor quina és la porta correcta per iniciar el camí si és que us ve de gust iniciar-lo.

Dins l’univers de la musica, el Flamenc constitueix sens dubte un sistema gravitacional o galàxia concreta. Segons Manuel de Falla la musica Flamenca és una de les mes antigues d’Europa. És evident que no tot comença i s’acaba amb el Flamenc, però es ben cert que quan s’entenen les coses es gaudeix millor d’elles i es valoren més. Amb aquesta columna intentarem entretenir, formar, informar, de tal manera que també vosaltres en un futur proper pugueu promoure aquesta passió que uneix a moltes persones del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa