MónTerrassa
Continuo sense entendre que un CAP no tingui urgències pediàtriques de qualitat

Carta d’una lectora, Soraya Arbonès

“Em poso en contacte amb la vostra publicació per demanar-vos que us feu ressò d’això que passa a Terrassa ja fa molt de temps i que avui día Dels drets Dels infants ja ha acabat amb la meva paciència.A les 22’15 surto de l’Hospital de Terrassa amb la meva filla de 6 anys. Portem aquí des de les 18’30 i a cada moment s’omplia la sala d’espera més i més. Una sala d’espera que en arribar ja estava ben plena.


Abans d’haver de venir la he portat al CAP nord a les sis de la tarda, sorprenent-me una vegada més que el servei de pediatria finalitzi a les cinc. Com deia al principi, fa temps que això és així i dos fills i tot aquest temps després, continuo sense entendre que un CAP que atén una zona tan gran i amb tanta població (vull pensar que no és l’únic CAP d’urgències de la ciutat) no tingui un servei d’urgències pediàtriques de qualitat, tant en l’horari del servei com en la pròpia atenció sanitària.


Què fem les famílies amb un infant que es troba malament, té una mica de febre, mal de gola, s’ha fet un cop…el cap de setmana a partir de les cinc de la tarda? Els fiquem a la bombolla fins dilluns a les vuit? Això no és normal… hem de deixar que tractin als nostres infants com a ciutadans de segona? Hem de relegar la seva salut immediata a uns horaris que li vinguin bé a l’Administració? Hem d’exposar als nostres fills i filles a altres malalties en una sala d’urgències d’hospital? I per últim però no menys important, hem de col·lapsar aquestes urgències hospitalàries (cosa que se’ns demana que no fem) amb atencions que es podrien cobrir perfectament en l’atenció primària?

Si us plau, ja està bé.


Pd: el diagnòstic d’avui ha sigut: .No té res, només la gola una mica vermella”

Soraya Abonés

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mamienfurecida a novembre 22, 2021 | 20:30
    Mamienfurecida novembre 22, 2021 | 20:30
    Igual estamos en Martorell. Entiendo que hay un hospital en el pueblo, el sábado acudo al CAP por vómitos persistentes de mi hija y ale, derivados al hospital, donde solamente había una pediatra para urgencias e ingresados. Me parece absurdo que tengamos que perder tanto tiempo con niños que no tienen ni entienden muchas veces la situación. Desesperante esperar 4 horas para que te manden a casa sin nada, porque realmente no hacía falta. Ahora, ¿Hacia falta que estuviese 4 horas con una niña de 2 años en una sala de espera cuando eso podía (y debe) resolverse en un CAP?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa