MónCastellbisbal
Tornada a l’escola a Castellbisbal

Un total de 1.818 infants i joves van començar ahir el curs escolar a Castellbisbal. Segons dades de matrícula provisional, 248 nens i nenes cursaran infantil, 719 educació primària i 721 educació secundària obligatòria. A més, per a 94 infants ahir va ser el seu primer dia l’Escola Bressol Municipal La Caseta, que inicia aquest nou curs amb totes les places ocupades.

Pel que fa a l’educació postobligatòria, les matricules encara continuen obertes i, per tant, no es disposen de les dades de l’alumnat que enguany cursaran Batxillerat, cicle formatiu o el Programa de Formació i Inserció (PFI) d’auxiliar de comerç i atenció al públic, que s’imparteix a l’Institut Castellbisbal. No obstant això, de moment uns 177 joves ja estan matriculats per cursar batxillerat a un dels dos instituts del municipi.

Una de les grans novetats d’aquest any és l’obertura d’una nova línia de P3 a l’Escola Mare de Déu de Montserrat. D’aquesta manera, l’escola passa a ser l’únic centre educatiu del municipi amb dos grups de nens i nenes en aquest curs.

Inauguració oficial

Inauguració del curs 2023-2024. Via Ajuntament

El curs escolar 2023-2024 s’ha obert de forma simbòlica amb el tradicional acte conjunt de les comunitats educatives de Castellbisbal i Rubí, que enguany s’ha celebrat al Centre Cultural Els Costals del nostre municipi. L’acte va estar presidit per les alcaldesses de les dues localitats Maria Dolors Conde i Ana María Martínez, i va comptar amb la participació del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Eduard Malloll.

L’alcaldessa de Castellbisbal, Maria Dolors Conde, va valorar que els infants i el jovent desenvolupin capacitats per acceptar i adaptar-se als canvis en un món com l’actual. A més, va encoratjar al professorat perquè “ajudin a aprendre a l’alumnat a veure els canvis com a una oportunitat de desenvolupament i millora”.

Respecte a aquest nou curs, Conde va destacar la creació del Consell d’Infants i d’Adolescents de Castellbisbal. “És un òrgan de participació per als nois i noies de 5è i 6è de primària i de 2n i 3r d’ESO, que els permetrà desenvolupar l’esperit crític i prendre consciència del seu valor com a persones”, ha explicat l’alcaldessa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa