MónCastellbisbal
L’Estat demana “generositat” a Castellbisbal davant dels canvis ferroviaris

L’Estat ha demanat “generositat” a Castellbisbal davant dels canvis ferroviaris que s’estan duent a terme i que continuaran en els pròxims mesos. El govern espanyol afirma que totes les actuacions que s’estan realitzant suposen “una finestra d’oportunitats” per oferir nous serveis a la població i a les empreses. Així ho ha remarcat el comissionat per al corredor del Mediterrani, Josep Vicent Boira, que ha subratllat que, actualment, ja es troben “en marxa” sis actuacions vinculades al corredor i que han de suposar un “impuls” al sector del transport i mercaderies.

Així, segons ha recollit l’Agència Catalana de Notícies, l’executiu espanyol ha recordat que ara mateix s’estan realitzant treballs a l’estació intermodal, el pla d’alternatives a la circulació del trànsit del Camp de Tarragona, el salt de moltó del nus de Vila-seca, l’actuació al Túnel de Roda de Berà per a la via entre Castellbisbal i Vila-seca, els treballs d’implantació del tercer fil entre Martorell i Castellbisbal i la implantació de l’ample internacional entre Castelló i Tarragona.

Apel·la a la “visió global” al voltant del Corredor del Mediterrani

Tanmateix, Boira ha demanat una major “responsabilitat” a la Generalitat a l’hora d’ordenar el territori, així com als ajuntaments. “El que no pot ser és bloquejar algunes actuacions des de la visió local, perquè sinó tots aquests projectes no tindran cap sentit”, ha defensat Boira. Per aquest motiu, ha fet una crida a la generositat i a la visió global dels municipis al voltant del Corredor del Mediterrani.

En aquesta línia, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, li han retret que la “generositat també té un límit” i que els municipis afectats també tenen “dret a trobar solucions que els encaixin”. Per la seva banda, els representants de la Plataforma Mercaderies per l’Interior han traslladat la seva preocupació i el seu projecte al comissionat, qui no descarta “tenir-ho en compte, sempre que es mantingui una actitud generosa i oberta a les possibles solucions”.

D’altra banda, el comissionat ha posat data a l’ample de via internacional que connectarà Tarragona amb Europa: abans del 2026. També ha subratllat l’impuls que ha agafat la futura infraestructura des del 2018, quan un 40% dels projectes no estaven planificats i molts estaven bloquejats. Assegura que la situació actual és diferent i que el corredor del Mediterrani està planificat al 100%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa